Nem bántják a szemet az LG OLED tv paneljei

Legalábbis ezt mondta ki a TÜV Rheinland nevű németországi, független vizsgálatokat végző intézet.

Hirdetés

A független, német, TÜV Rheinland nevű minősítő intézet a közelmúltban komoly vizsgálatoknak vetette alá az LG OLED tv paneljeit. A cég a villódzás mértékére, a kép minőségére és a kék fény kibocsátásra fókuszált.

LG E9 OLED tv
LG E9 OLED tv [+]

Ez utóbbi azért fontos, mert ha hangsúlyos a kék komponens, az káros hatással lehet az agyra, csökkentheti a koncentrációt és álmatlanságot okozhat. A TÜV Rheinland arra a következtetésre jutott, hogy az LG OLED panelek kék fény kibocsátása 34 százalék, és ez jelentősen elmarad az 50 százalékos értéktől, amely egészségügyi határértéknek számít. És jóval kevesebb mint amit egyes csúcskategóriás LCD kijelzők produkálnak (64%).

A TÜV Rheinland mérnökei azt is megállapították, hogy az LG OLED kijelzői gyakorlatilag egyáltalán nem villódznak. Tehát a fényerő csökkentését sok más típusú panellel ellentétben nem a képernyő villogtatásával (PWM) oldják meg. A képminőség is megfelelt a cég előírásainak, így mindent összevetve az LG OLED kijelzői megkapták a TÜV Rheinland ISO 9241-307 minősítését, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is szemkímélőnek nyilvánították őket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés