LG: 3 év múlva az OLED annyit hoz majd, mint az LCD

Az LG.Display vezetője arra számít, hogy az árak csökkennek, a profit nő majd, a gyártás pedig felfut, mint a kecske a hegyre.

Hirdetés

Az OLED képalkotási technológia első számú támogatója jelenleg az LG, amely a nagy- és kisméretű kijelzők gyártásában egyaránt kulcsszerepet játszik. A konszern kijelzőgyártásért felelős alvállalata az LG.Display vezetője, In-byeong Kang a Japánban megrendezett Finetechen előadásában elmondta, hogy az LG továbbra is kiemelt szerepet szán az OLED technológiának, amelyet jobbnak, életképesebbnek tartanak, mint az LCD-t.

In-byeong Kang
In-byeong Kang

Jelenleg a bevételük csupán 10 százaléka származik az eljárásra épülő megjelenítőkből, azonban ő az elkövetkező néhány évben robbanásszerű növekedést vár: 2020-ra hatszorosára nő a legyártott "hagyományos" kijelzők száma, a hajlékony, flexibilis megjelenítőknél pedig 14-szeres bővülésre számít. Ezzel párhuzamosan pedig csökkenni fog az előállítási költség, amellyel együtt csökken majd az ár is. Mindezek együtt azt eredményezik majd, hogy 2020-ra, tehát három év múlva az LG Display bevételeinek felét az OLED eszközök teszik majd ki!


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés