Hirdetés

Megérkeztek az LG nagy, hajlítható OLED kijelzői

Az LG Open Frame készülékek minden korábbinál karcsúbb oszlopokra is feltekerhetők, továbbá könnyen telepíthetők.

Hirdetés

Az LG hazai képviselete bejelentette, hogy végre itthon is megkezdik a vállalat hajlítható üzleti kijelzőinek forgalmazását. Ezekből az Open Frame fantázianevű termékekből építettek idén a nagy kiállításokon (CES, ISE, IFA) egy komoly méretű, kanyont idéző installációt, szóval jelenleg e modellek képviselik a koreai konszern kínálatában az egyik csúcsot a professzionális megjelenítők szegmensében.

LG Open Frame
LG Open Frame [+]

A vállalat azt állítja, hogy a korábbi ívelt, de nem hajlítható kereskedelmi kijelzőkkel ellentétben az LG új készülékei teljes mértékben a felhasználási környezethez illeszthetők. Mivel alkalmasak arra, hogy szokatlan formákat alkossanak belőlük, ideális választást jelentenek a belsőépítészek, lakberendezők és enteriőrtervezők számára. A művészek már elkezdték felfedezni a kijelzőkben rejlő végtelen lehetőségeket, hiszen az olyan ötletek is könnyen megvalósíthatók a hajlítható képernyőkkel, mint amilyen pl. egy hullám formájú kijelzőn megjelenített tengerparti képsorozat, informatív képekből összeállított alagút vagy a nézőt U-alakban körbeölelő panoráma. A kijelzőgörbület alakíthatósága a formatervezési lehetőségeken túl gyakorlati előnyöket is kínál. A készülékek kisebb terekben is jól használhatók: a panel legrövidebb lehetséges sugara lehetővé teszi, hogy a kijelzőket minden korábbinál karcsúbb oszlopokon alkalmazzák. Az eszközök könnyűek, gyorsan és egyszerűen telepíthetők, ami kifejezetten hasznos a rendezvényhelyszíneken, illetve az eszközök bérbe adása esetén.

Az Open Frame kijelzők egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy jól igazíthatók a különféle igényekhez, mindig újabb felhasználási lehetőséget kínálva. A felhasználók nem csak beállíthatják a panel görbületét, de meg is változtathatják azt a következő installációhoz. Ugyanaz a kijelző számos enteriőrhöz illeszthető, így a tervezőknek nem kell a már berögzült sémák szerint gondolkodniuk, mégis többször, több helyszínen használhatnak egy-egy készüléket. A kijelző opcionális görbületkalibrátorával a készülék gyorsan, helyben átalakítható homorú vagy domború, ívelt megjelenítővé.

Az árazás e termék esetében kicsit komplikált, mint ahogyan azt a hazai képviselettől megtudtuk: külön panelekből, egyéni konzultáció után állítanak össze teljesen egyedi kijelzőfalakat, így átlagárat sajnos nem tudunk mondani. Az összköltség ráadásul a felület méretétől és az installálás költségeitől is függ. Tehát az LG itt egyedi csomagokat kínál, és egyeztetés nyomán segít megvalósítani a kreatív koncepciókat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés