Lenovo blog: ThinkPad E570 notebook

A 15,6 hüvelyes vállalati modell egyike azon kevés ThinkPadnek, aminek még van optikai meghajtója.

Notebookfronton a hetedik generációs Intel Core i processzorok számítanak most slágernek. A legtöbb gyártó – köztük a Lenovo is – év elején mutatta be az ilyen központi egységekre épülő termékeit, melyek mostanában lépnek a hazai piacra. A vállalati berkekben közkedvelt ThinkPad termékpaletta alsó régiójában helyezkedik el a ThinkPad E család, melynek új, 15,6 hüvelykes modelljét a megszokott nevezéktannak megfelelően E570-nek hívják.

Bár külsőre maradt az egyszerű, letisztult vonalvezetés, de a gépházon belül majdnem mindent újragondoltak. A hetedik generációs, 15 wattos TDP fogyasztási osztályba tartozó, kétmagos, négyszálas központi egységek mellé DDR4 memória került, a korábbi széria Radeonjai helyett pedig GeForce 940MX vagy akár GeForce GTX 950M is kérhető a CPU-ba integrált grafikus alegység mellé. A kijelző a legtöbb esetben 1366x768 pixeles, TN paneles, vagy 1920x1080 pixeles, IPS paneles, de létezik a nagyobb felbontásúból is TN-es változat. Amellett, hogy megtartották az optikai meghajtót és természetesen a 2,5 hüvelykes merevlemezhelyet, végre kapunk M.2 SSD foglalatot, amely SATA mellett PCI Express x4 csatolós is lehet.


Forrás: USAnotebook [+]

A klasszikus, fekete műanyagházas mellett létezik olyan kivitel is, aminek a billentyűzet körüli része és csuklótámasza ezüstszürke alumíniumból készült. A 2,3 kilogrammos súlyról induló, alu kivitelben 23,9, műanyagban 25,4 mm vastag gépház leglényegesebb változásai alulról látszanak. Az alsó fedél alatt elérhető a 2,5 hüvelykes és M.2 formátumú adattároló helye, a két memóriafoglalat és a Wi-Fi modul, a billentyűzet felől pedig – tisztítás céljából – hozzáférhetünk a hűtőventilátorhoz. Csatlakozókból a szokásos mennyiséget kapjuk, a Core i5-ös és i7-es modelleknél a három hagyományos USB kapu mellé jár egy USB 3.0 Type-C is, ami DisplayPort képkimenetként is működik, dokkolócsatlakozó viszont nincs.


Forrás: Notebookcheck [+]

Sajnos, mobilinternet modem sincs az opciós listán, a Wi-Fi modulra viszont a kijelzőpanelhez hasonlóan oda kell figyelni; háromfélét kaphatunk: van elég lassú, egy adatfolyamos Qualcomm 435-AC, gyorsabb, két adatfolyamos Qualcomm 344A-AC, de a legjobban a szintén két adatfolyamos, MU-MIMO támogatású Intel Wireless-AC 8265-tel járunk. Akkumulátorból kétféle létezik, de se a 32, se a 41 wattórás kapacitás sem túl fényes, különösen az elég erős és egyúttal energiaigényes grafikus alrendszert figyelembe véve.

A ThinkPad E570 számos konfigurációja érhető el a hazai piacon. Az induló összeállítás Core i5-7200U processzorral, 4 GB, könnyen bővíthető memóriával, Intel IGP-vel, 1366x768 pixeles kijelzővel, 500 GB-os merevlemezzel, 32 wattórás akkuval, Windows 10 Pro operációs rendszerrel és három év garanciával hozzávetőleg 280 000 forintot kóstál. Érdekes, hogy nagyjából ugyanennyiért kapható 8 GB memóriával, 1 TB-os HDD-vel és 128 GB-os SSD-vel, IPS paneles Full HD kijelzővel és GeForce 940MX-szel, igaz, Windows nélkül. Kellemes darabnak tűnik a Core i7-7500U-val, 8 GB memóriával, 1 TB-os HDD-vel és 256 GB-os SSD-vel, IPS paneles Full HD kijelzővel és GeForce GTX 950M-mel ellátott összeállítás is, viszont ezért már 370 000 forintot kell kifizetni, amiben még nincs benne a Windows.

Azóta történt