Lelövi az utolsó Itaniumot az Intel

Az Itanium 9700 sem kerülhette el a sorsát, az érintettek viszont kapnak még egy kis időt, hogy az utolsó példányokat megrendeljék.

Az Intel bejelentette, hogy leállítják az Itanium 9700-as processzorok gyártását, amely sorozat gyakorlatilag az Itanium termékskála végét is jelenti.

Hirdetés

A vállalat az Itanium 9700-as modellekre 2020. január 30-ig vesz fel a rendeléseket, amelyeket az említett dátum után már nem lehet módosítani, így le se lehet mondani. Az Intel az utolsó Itanium 9700-as CPU-t 2021. július 29-én fogja leszállítani.

Poulson
Poulson [+]

A szokatlanul hosszú leállásra azért lehet szükség, mert az Itaniumon ragadt érintetteknek meg akarják adni a lehetőséget az utolsó frissítésre, ugyanis utód már nem lesz, vagyis ez az végső esély az adott rendszert frissíteni. Ezután már más architektúrára kell átállni, ami komoly szoftveres feladat, és vélhetőleg sok cég ezt addig húzná, amíg csak teheti.

A döntés egyébként nem érhetett váratlanul senkit. Az Intel régóta nem beszél új Itaniumról, tehát gyakorlatilag világos volt, hogy az említett termékskálának vége lesz. Többek között a legnagyobb partnernek számító HPE (Hewlett Packard Enterprise) már korábban leállította az említett processzorokra épülő kiszolgálók értékesítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés