Kvazar-Micro Partnernap 2011: első nap

Partnerünk, a Kvazar-Micro CEE Kft. idén is megrendezte telephelyén hagyományos, őszi partnertalákozóját, ezúttal a falusi vendéglátás jegyében. A rendezvényt a vidéki ízek mellett célba lövés, kecskelökés, óriás jenga, egyéb mulatságok és Skoda veteránautó-parádé színesítette. A cég vezetői betyárnak öltözve ismertették az elmúlt év fejleményeit, beszámoltak a cég növekedéséről, és bemutatták webáruházukat, továbbá új honlapjukat, ami nemsokára elindul.


[+]

Ez a cég a forgalmazója az AG Neovo monitoroknak, melyek közül kettőt nemrégiben teszteltünk is. A gyártó az utóbbi időben az ipari környezetbe szánt monitorokra fektette a hangsúlyt, 15"-től 42"-ig érhetőek el különféle modelljei, melyek biztonságtechnikai, videotechnikai vagy akár orvosi felhasználásra is alkalmasak. Ezt többek között a szokásosnál masszívabb, tartósabb felépítés, a NeoV optikai szűrős védőüveg, a VESA-kompatibilitás és beégésmentes technológia teszi lehetővé.

A szakmai előadások sorát a Microsoft nyitotta. A cég elsősorban ablakos operációs rendszereiről híres, és éppen ebből kifolyólag úgy gondolják, hogy saját szoftvereik kezeléséhez talán ők tudnak a legjobban működő perifériákat gyártani. Érdekes elmélet, de az tény, hogy a Microsoft hardverek nagyon jó hírnek örvendenek, és igen népszerűek Magyarországon is. Ennek az is oka lehet, hogy a szakmát nem tegnap kezdték, már 30 éve kaphatóak termékeik a piacon. Legismertebbek talán egereik, viszont az már talán kevésbé ismert tény, hogy az utóbbi időben mennyire ráfókuszáltak az innovációkra és a dizájnra. Számtalan vidám, színes, mintás változatban léteznek már az egyébként igen megbízható egerek, az újító technológiák közül pedig a BlueTracket érdemes megemlíteni, aminek jóvoltából a tükrön kívül bármilyen felületen működnek. Az érintőfelületek már nem csak a kijelzőkön hódítanak, egérből is létezik gomb nélküli: hamarosan tesztelni is fogjuk a Touch Mouse névre hallgató jószágot.

Billentyűzetek terén a komforton van a legnagyobb hangsúly: a már nem mai gyerek DT700 a világon a legnagyobb példányszámban eladott ergonomikus billentyűzet. Nagyfelbontású, sokat tudó webkameráik nekünk is tetszettek.


[+]

Aki dolgozott már valaha irodában, az tudja, hogy az APC neve egyet jelent a szünetmentes áramforrással, pedig a 2007-ben a Schneider Electric által felvásárolt cég java részben nem is a kis cégeknek, otthoni felhasználóknak értékesít, hanem nagyvállalati környezetbe, ahol az átlagember nemigen találkozik az eszközökkel. Az APC idén megújítja teljes Smart UPS sorozatát, melynek sikerességét jól mutatja, hogy ez már az 5. generáció lesz. Felmerül a kérdés, hogy mit tudnak annyira újítgatni egy szünetmentes áramforráson, pedig van mit! Az újkori modellek már nem csak szoftveren, hanem saját kijelzőn is adnak visszajelzéseket, sokkal pontosabban jelzik az akkumulátorok merülését és ezáltal a várható akkucsere időpontját, illetve a hatékonyságuk is egyre javul, a mostani modellek már 97%-os hatásfokkal működnek. A vásárlókat segíti a magyar nyelvű támogatás, és a 6 évre kiterjeszthető garancia is.


[+]

Az ABBYY Finereader és a Kerio előadása zárta a sort. Előbbi tesztje októberben várható az IT café hasábjain.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés