2019. június 18., kedd

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Kutató-fejlesztő labort nyit az AMD Tokióban

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az új részleg alacsony fogyasztású mobilprocesszorok tervezésében vesz részt.

Az AMD új kutató-fejlesztő részleget nyit tokiói központjában, amelynek notebookokban és más kis fogyasztású, hordozható készülékekben használatos mobilprocesszorok fejlesztése lesz a feladata. A lépés oka elsősorban a notebookok piacának gyors növekedésében keresendő.

A japán piac az egyik legerősebb hajtóereje a hordozható eszközök irányába történő elmozdulásnak. Az IDC szerint az elmúlt évben csak Japánban 6,3 millió noteszgépet adtak el, míg az asztali PC-kből 6,2 millió darabot értékesítettek. A felhasználói igényeknek megfelelően a modern notebookokat gyakran tévétunerrel, illetve digitális videorögzítést és -szerkesztést lehetővé tevő alkalmazásokkal látják el.

Az AMD új laboratóriuma olyan processzorok tervezésében fog közreműködni, amelyek elég nagy teljesítménnyel bírnak majd az efféle számításigényes feladatokhoz, ám mégis kevés energiát fogyasztanak. A vállalat szerint az x86 alapú platformok skálája a közeljövőben kiterjedhet a mobil készülékekre is. A tokiói részlegben a következő egy-másfél évben 15–20 kutató fog dolgozni Steve Polzin irányítása alatt. A csoport mind az austini és drezdai chiptervezőkkel, mind az austini és tajpeji platformfejlesztőkkel együtt fog működni.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.