Közös házban társul a PC és a konzol

A játékosok nagy dilemmája lehet manapság a PC és a konzol közötti határvonal. Tény, hogy egy korszerű számítógép hihetetlen vizuális hatások megjelenítésére képes, ám nem szabad megfeledkezni a több tucat exkluzív játékról sem, amelyek csak a konzolokra érkeznek. A legjobb döntés, ha a PC mellett egy konzol is van otthon, de miért ne szerelhetnénk ezeket egy házba?

Hirdetés

Az Origin ezt a kérdést tehette fel, amikor kigondolta a The Big O névre keresztelt rendszer alapkoncepcióját. Az egyedileg tervezett házban egy meglehetősen erős PC-s konfiguráció lehet, ami mellé egy Microsoft Xbox 360 konzolt szerel a vállalat. Az utóbbi gép a legújabb generációs Valhalla dizájnt alkalmazza, így csak egyetlen lapkából áll az egész rendszer. A házban természetesen minden forrósodó processzorról vízhűtés gondoskodik, így a hangtalan működés garantált.

A konfiguráció PC-s része alapvetően két rendszerre épülhet. Az olcsóbbik kiépítésben egy ASUS Rampage III Extreme alaplap található, melyben egy Intel Core i7-930 jut szerephez 4 GHz-es órajelen működtetve. A DDR3-as rendszermemória 6 GB-os kapacitást kínál, a grafikus alrendszer személyében pedig egy GeForce GTX 480 SLI-t lehet tisztelni. A 64 bites Windows Home Premium operációs rendszer két darab 50 GB-os, RAID 0-ba kötött OCZ Vertex 2 SSD-n található, az adattárolást pedig egy 2 TB-os Western Digital Caviar Black látja el. Az archiválást a Blu-ray-író, a szükséges tápellátást pedig az 1500 wattos Silverstone Strider biztosítja. A Creative Fatal1ty hangkártyával is ellátott masináért 7700 dollárt kér a vállalat.

Az Origin persze még ezt is fokozza. A 17000 dolláros konfiguráció már más PC-t rejt az Xbox 360 mellé. Az alaplap szerepét az EVGA SR-2 vállalja magára, nem kevesebb, mint két darab, 4,3 GHz-re tuningolt Intel Xeon X5680 társaságában. A processzorok 6-6 GB kapacitású DDR3-as rendszermemóriát használnak, a grafikus alrendszer pedig négy darab EVGA GeForce GTX 480 FTW egyesített erejét hasznosítja. A 64 bites Windows Ultimate operációs rendszer már négy darab 50 GB-os, RAID 0-ba kötött OCZ Vertex 2 SSD-n található, míg az adattárolásra használható 2 TB-os Western Digital Caviar Black is kapott egy társat. Itt érdemes megjegyezni, hogy a merevlemezek a LSI Megaraid SAS 9260-4i jelzésű RAID vezérlőre vannak kötve, így a felhasználó egyéni tömböket is kialakíthat. A Blu-ray-író megmaradt a kisebbik konfigurációból, de a Creative hangkártyától búcsúzni kell, hiszen az alaplapra integrált Realtek ALC889 veszi át a hangfeldolgozást. A Silverstone tápegység sem marad meg, ezt a tervezők két darab Enermax 1050 wattos megoldásra cserélték.

A PC és az Xbox 360 között egy beépített switch segítségével lehet váltani, így egy kijelzőn használható mindkét rendszer. Az átkapcsoló még további három masinát képes fogadni, és ezek között akár egy PlayStation 3 is lehet.

Előzmények

Hirdetés