Konica Minolta: Dimage Z2

A Dimage Z2 a Konica Minolta első olyan digitális fényképezőgépe, amely 10-szeres optikai zoommal rendelkezik. A GT jelölést viselő objektívet kifejezetten digitális bevetésre fejlesztették ki. Ez egyébként tizenegy elemből áll, melyek között találhatók AD- és aszférikus tagok is. E különleges lencsetagok segítenek a színhibák kiküszöbölésében, s minimalizálják a kép szélein jelentkező torzulásokat. A fényképezőgép zoomtartománya 38 és 380 mm között fekszik. Akinek ez még mindig nem elég, az a négyszeres digitális zoommal tetézheti a "guminyújtást".


Forrás: CHIP

A Konica Minolta Dimage Z2-ben négy megapixeles képszenzor lakik, amely összhangját az optikával a nagy sebességű Rapid-AF-rendszer segíti. Az automatikus fókusz helyett manuális élességállítást is választhatunk.

A progresszív felvételi funkciót is sebességre trimmelték: a kamera addig veszi fel a képanyagot, amíg a 32 MB-os puffere be nem tellik, vagy a fotós el nem engedi az exponáló gombot. Miután a fentiek közül valamelyik bekövetkezik, a gép elkezdi kiírni az adatokat a behelyezett MMC/SD kártyára. Legnagyobb felbontásban hat, 1280 x 960 pixeles méretben pedig tíz kép készülhet másodpercenként!

VGA felbontásban (640 x 480) 30 kép/sec sebességgel rögzíthetők mozgóképek. A 800 x 600-as SVGA felbontást választóknak sem kell lemondaniuk a megfelelő sebességről: ebben a méretben is még mindig 15 kép/mp a Z2 sebessége.

A Dimage Z2 áramellátásáról AA méretű akkumulátorok gondoskodnak. A közvetlen nyomtatást a PictBridge szabványa garantálja. A gyártó áprilistól forgalmazza majd termékét, kereken 500 euróért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés