Újabb milliárdos lépés a Canon Hungáriánál

A Canon Hungária Kft. rekorderedményt ért el tavaly, az értékesítés árbevétele csaknem 1,3 milliárd forinttal, hat és fél milliárdra nőtt. A közel tíz éve alapított leányvállalat így az egyik legjobb teljesítményt nyújtó európai képviseletként zárta az évet. Eredményesen fejeződött be a Canon belső struktúrájának átalakítása; az üzletágak szerinti működés pozitív hatását jól mutatja a bevételek kiegyensúlyozott alakulása az egyes divíziók között.

A bevételekhez közel egyenlő arányban járult hozzá az üzleti megoldásokat és szolgáltatásokat értékesítő CBS üzletág, valamint a CCI üzletág két divíziója, az irodatechnikai eszközöket és számítógépes perifériákat forgalmazó, valamint a rendkívül meredek növekedést felmutató foto-videoágazat.

A CBS üzletág egyik legnagyobb eredménye, hogy a látványosan mérséklődő árak ellenére sikerült a korábbinál nagyobb részesedést szerezni a nagy teljesítményű többfunkciós készülékek piacán, de jelentősen bővültek a dokumentumkezelő rendszerek értékesítéséből és bérbeadásából származó bevételek is. A multifunkciós készülékek szolgáltatásai akkor használhatók ki teljeskörűen, ha hálózatba kötik az eszközöket. E téren kedvező változás, hogy a magyar beruházók – nyugat-európai társaikhoz hasonlóan – már kétharmados arányt mondhatnak magukénak, míg a környező országoknál ez a mutató csak 30-40 százalék.

A CCI üzletágon belül főként a lakossági és a kisvállalkozói piacra szánt irodatechnikai eszközök és számítógépes perifériák voltak keresettek. A slágerterméknek a nyomtatók és szkennerek bizonyultak. A foto- és videoüzletág legfontosabb tavalyi eseménye az EOS 300D bejelentése volt, amely átrendezte a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacát. Az újdonság a bevezetését követően 80 százalék fölötti részesedést ért el (saját szegmensében) az európai piacokon. Itthon megháromszorozódott a digitális termékek forgalma, tavaly az eladott készülékek közel fele, 25 ezer darab tartozott ebbe a kategóriába. Az idén további újdonságok várhatók ezen a területen: két professzionális objektív mellett az EOS és a PowerShot sorozat is számos új taggal bővül.

Új Canon fényképezőgép a piacon

A Canon PowerShot sorozatának legújabb modelljét a hivatásos fotósok igényeinek szem előtt tartásával fejlesztették, s a kompakt gépek közül elsőként ezt a készüléket látták el (a profiknak gyártott) L sorozatú USM objektívvel. A PowerShot Pro 1 további két fontos jellemzője a nyolcmillió képpont érzékelésére képes CCD-szenzor és a hétszeres optikai zoom: ezek a paraméterek garantálják, hogy akár A2-es méretben is kitűnő minőségben nyomtathatók ki a felvételek – olvasható a gyártó közleményében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés