Hirdetés

Kétmonitoros tábla-PC Amerikából

Az amerikai Estari felmelegítette egyik régebbi ötletét, és újra dupla kijelzős tábla-PC-t dobott piacra kifejezetten terepen történő használathoz. A 2-VU Model DC15 tervezésekor láthatóan nem a kompakt méret volt a fő szempont, cserébe strapabíró fémházba költöztették a rendszert, a könnyebb hordozhatóság érdekében fogantyút kapott, és szükség esetén járműbe szerelt konzolra is egyszerűen rögzíthető.

A gép két 15 colos, egyenként 1024x768 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, melyek fekvő vagy álló (portré) helyzetben egyaránt használhatók. Érintésérzékeny felületükhöz nem szükséges feltétlenül digitális toll használata, beviteli eszközként megteszik az ujjak is. A gépre a Windows XP Professional operációs rendszert telepítik, melyet az Estari saját virtuális billentyűzetével (képünkön) és kézírásfelismerő alkalmazással egészít ki. Kényelmesebb kezelésre USB-s billentyűzet és egér adhat módot.

A DC15 szíve egy 1,83 GHz-es Intel Core 2 Duo (Merom) processzor, mely 945GM chipsetre és 1 GB (2 GB-ig bővíthető) rendszermemóriára támaszkodik – utóbbiból csíp le magának az integrált grafikus vezérlő is. A merevlemez választhatóan 60 vagy 100 GB kapacitású. A gép csak két USB 2.0 porttal, 10/100 Mbps Ethernet interfésszel, mikrofonbemenettel, fejhallgató-kimenettel, két hangszóróval rendelkezik. Az opcionális kellékek listáján található DVD-író, floppymeghajtó, de ide szorult az Intel 802.11a/b/g szabványokat támogató Wi-Fi vezérlője is. A kétmonitoros DC15 kezdőára ezek nélkül is 4350 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés