Két újabb notebook és monitor az ASUS-tól

Szigorúan véve persze ezek közül csak egy igazi újdonság van, mégpedig egy Projekt Athena alapú Chromebook.

Négy új termék érkezését jelentette be az ASUS, egész konkrétan két noteszgép (ExpertBook B9450 és a Chromebook Flip C436), illetve két monitor (VZ249HEG1R és VZ279HEG1R) kerülhet hamarosan a boltok tényleges vagy virtuális polcaira. A négyesről valójában mind hallottunk már előzetes bejelentést – a C436 és az ExpertBook például a CES-en került elő. Az előbbi egy, az Intel Project Athena koncepcióra épülő Chromebook (és így hasonlít a Samsung Galaxy Chromebookjára), amely az utóbbiak között egyértelműen a prémium kategóriába, és nem az olcsó, iskolákba szánt termékek közé tartozik.


[+]

Ennek megfelelően az induló ára is viszonylag magas, 800 dollár, amelyhez képest viszont egész sokat kapunk: egy elegáns, magnéziumházas ultrahordozható 2 az 1-ben gépet, 14”-es, vékony kerettel körbevett monitorral (ez Full HD felbontást és 100%-os sRGB-t kínál), 8 vagy 16 GB LPDDR3 memóriát, IEEE 802.11ax-es Wi-Fi-t, akár 512 GB-os NVMe SSD-t, microSD szabványú kártyaolvasót, 42 Wh-s akkumulátort és Harman Kardon hangszórókat. A processzor tizedik generációs Intel termék lehet – a legdrágább kiszerelésben Core i5-10210U dolgozhat. A teljes noteszgép 320 x 205 x 14 mm-es és 1,1 kg.


[+]

A másik újdonság az ExpertBook B9450 – erről a noteszgépről, amely a kiválóan sikerült Asuspro B9440 utódja, már részletesebben is írtunk, most csak annyit tennénk hozzá, hogy a Core i7-tel, 16 GB RAM-mal és 2x512 GB SSD-vel szerelt változat 1800 dollárba kerülhet.


[+]

A két új monitor esetében nem újdonságról, hanem frissítésről beszélünk, a VZ249H és VZ279H ugyanis már nem mai csirke – a most bejelentett két utód viszont „gamer”, amely címke minimális extrákat hoz a korábbi változatokhoz képest. Mint a névből is kitalálható, egy 24 és egy 27 hüvelykes eszközről van szó, és a méretüket leszámítva tulajdonképpen ikertestvérek is lehetnének. Mindkettő Full HD felbontású IPS panelt használ, 250 nites maximális fényerővel és 75 Hz-es maximális frissítési frekvenciával, amelyet itt most VESA Adaptive-Sync képesség is kiegészít. Az alapszintű, csak dönthetőséget kínáló állvány ismerős lehet korábbról, hangszórónak viszont most nem örülhetünk. Bemenetként HDMI és D-Sub állnak rendelkezésre, továbbá megkapjuk az ASUS GamePlus funkcióit (célkereszt, FPS számláló, stb.) is. A két újdonság áráról egyelőre nincsenek információk, de az aktuális modellek 40 illetve 60 ezer forint körüli árakon találhatók meg a boltokban, és specifikációikat nézve az utódoknak sem szabadna többe kerülniük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés