Két operációs rendszer nélkül nem netbook a netbook

Az Acer mára a netbookpiac elsőszámú gyártójának számít, így a vállalat véleményére mindenki felfigyel. A cég már jóval korábban kitalálta a két operációs rendszerrel érkező termék koncepcióját, amiből az Aspire One D260 személyében lett is kézzel fogható megoldás. A netbook Windows 7-tel és Android-dal érkezett, és nem is vallott szégyent.

Az Acer szerint a kétmagos processzort rejtő netbookok esetében elég erő áll rendelkezésre az összetett feladatok ellátására, ám a felhasználók többsége az utazások során az alap funkciókat szeretné elérni, amibe beletartozik az internetezés, a levelezés vagy más egyszerűbb tevékenység. Ilyen körülmények között az Android jobb tulajdonságokkal rendelkezik a Windows 7-nél, így a termék használata nem csak gyorsabb, de könnyebb is lesz.

A vállalat már tervez is egy új netbookot a fenti koncepcióra alapozva. Az Intel Pine Trail platformjára épülő termék egy Atom N550-es processzort használ, és négy színben lesz majd kapható: kék, zöld, vörös és lila. Érdekesség, hogy az Acer nem számít arra, hogy a tabletek megtépázzák a netbookok eladásait, sőt a gyártó szerint 2011-ben nőni fog az igény a kisméretű masinákra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

  • Acer TimelineX-ek öltönyben

    Kipróbáltuk az Acer vállalati környezetbe szánt TravelMate sorozatának legújabb üdvöskéit.

  • Tabletszemle az ősz elején

    Rengeteg új tábla PC érkezik az ősz folyamán, köztük a ViewSonic, a Smartbook, az Archos és az MSI megoldásai.

  • Netbookok notebookbőrben

    Az Acer Aspire One 752-be Celeron 743, a Point of View 11,6 és 13,3 colos Mobii modelljeibe N450-es Atom került, a Sony klasszikusabb géppel jelentkezett.

  • Optimális netbook vagy sem?

    Erre a kérdésre keressük a választ az Acer Aspire One 751 kapcsán, mely az első netbook 11,6"-os kijelzővel.

Hirdetés