Jövő hónapban érkezik az AMD Athlon XP 3200+?

A The Inquirer értesülései szerint, melyeket azért jó adag óvatossággal kell fogadnunk, az AMD következő, 3200+ jelölésű Athlon XP processzorát áprilisban jelenti be a cég, valamikor az Intel Pentium 4 3.20 GHz-es modelljének premierje körül.

Az új processzor legfőbb újdonsága a 400 MHz-es FSB lesz, a valós órajel értékéről nincsenek információink.

A hír több okból is hihető, elsőként azért, mert az AMD ezzel a lépéssel bizonyíthatná, hogy továbbra sem szakad le a piacvezető óriástól, sőt ha esetleg pár nappal az Intel előtt jelentené be új CPU-ját, az nagy fegyvertény lenne (igaz, nem mindegy, hogy a processzor csak papíron létezne, vagy tényleg elérhető lenne).

A másik ok, hogy a SiS már bejelentette 400 MHz-es FSB-t hivatalosan is támogató chipsetjét, a SiS 748-at, s a CeBIT-en, zárt ajtók mögött az nVidia is tartott egy bemutatót, melyen nForce2-es készletének 400 MHz-es FSB-vel működő verzióját láthatták a szerencsések. Egy hónapon belül a VIA is lép és előrukkol a legutolsó K7 platformhoz készített chipsetjével, a KT600-zal.

Természetesen ezekből nem következik egyenesen, hogy a bemutató tényleg ennyire közel lenne. Ellenérv lehet, hogy az Athlon XP 3000+ is sokat késett a 3.06 GHz-es Pentium 4-hez képest. Azért reménykedjünk, hogy a hír igaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés