Megérkeztek a vPro technológiát használó, Broadwell-alapú Core i processzorok

Az Intel jó ideje kínálja már az úgynevezett vPro technológiát, ami olyan szolgáltatásokat kínál, ami az üzleti szférába szánt notebookok és asztali PC-k esetében alkalmazható. Minden processzorgeneráció során elérhető ez a fejlesztés, de gyakorlatilag nincs szó hardveres változásról, vagyis a technológiát a gyártók kapcsolják be a BIOS-on keresztül. Persze ezek a BIOS-ok nem elérhetőek az otthonra szánt gépekhez, így a vPro aktiválására házilag nincs lehetőség.

Ezek után senkit sem fog meglepni, hogy a Broadwell-U termékek is kiegészülnek a vPro technológiával, így ezeket, pontosabban az előbbi linkelt hírben szereplő megoldások egy részét már üzleti képességekkel is meg lehet vásárolni, némi pluszköltség mellett persze.

A Broadwellhez kínált vPro a korábbi generációs megoldásokhoz képest extraként bevezeti az Intel Pro WiDi szolgáltatást, amely ugyanazt nyújtja, mint a normál WiDi, csak titkosítás mellett. Javul a régóta elérhető Identity Protection Technology is, amely továbbra is az adathalászok ellen nyújt védelmet, de mostantól a többszintű azonosítással növekszik a biztonság is.

Lényeges újítás a Wireless Docking, amely négy darab 60 GHz-es IEEE 802.11ad sávra alapozva kínál vezeték nélküli dokkolási lehetőséget a technológiát támogató mobil eszközöknek. A vezeték nélküli információátvitel teljesen titkosítva zajlik, illetve az operációs rendszertől elszeparált működés következtében a notebook nem a megszokott energiatakarékos sémákat követi, így a kijelző fedelét lehajtva csak a megjelenítés kapcsol le, de a gép nem vált alvó módba.

A Wireless Docking esetében egyébként fontos, hogy az Intel megoldása nem minden aktuálisan elérhető WiGig dokkolóval kompatibilis, így például a Dell D5000 nem használható az új rendszerrel, mert eltérő rétegeken keresztül történik a kommunikáció. Erre majd a vásárlás előtt figyelni kell.

Mindezek mellett továbbfejlődött az Intel Active Management Technology szoftver, amely a korábban bevezetett szolgáltatások mellett, mint például a lefagyott operációs rendszer vagy kikapcsolt PC melletti távoli menedzsment, újításként kínálja az Intel Pro 2500 SSD termékcsalád és a Windows InstantGo támogatását, továbbá távoli hozzáférés esetén kényszerítetten elsötétíthető az adott PC kijelzője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés