Atomjó Gigabyte alaplapok érkeznek

A Gigabyte kihasználja, hogy a Intel Pine Trail-D platformja már támogatja a DDR3 memóriákat is, így a gyártó két alaplappal üdvözli az új konfiguráció lehetőségét. A Mini-ITX méretű termékek GA-D425TUD és GA-D525TUD jelzéssel kerülnek boltokba. A nevükből már sejthető, hogy a modellek rendre az Atom D425-ös és a D525-ös processzort alkalmazzák. Mindkét megoldás 1,8 GHz-en üzemel, ám az utóbbi CPU két magot rejt. Az első mondatból már kiderült, hogy a chipek memóriavezérlője a DDR3 szabványú modulokat támogatja, melyek elhelyezésére két DIMM csatoló áll rendelkezésre. Az integrált grafikus mag szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis Intel GMA 3150 tölti be, az I/O kommunikációért pedig a hatcsatornás HD hangkodeket is tartalmazó, NM10 Express névre keresztelt vezérlő felel.

Gigabyte GA-D425TUD
Gigabyte GA-D425TUD

Az alaplapok gigabites Ethernet modullal, D-Sub kimenettel, valamint számos USB 2.0-s porttal is rendelkeznek, az adattárolók pedig négy darab SATA-300 interfészre csatlakozhatnak. Az esetleges bővítőkártyát egy darab PCI csatoló várja. A termékek támogatják a Gigabyte DualBIOS technológiáját, ami egy esetlegesen félresikerült BIOS-frissítés után nagyon jó szolgálatot tehet.

Gigabyte GA-D525TUD
Gigabyte GA-D525TUD

A Gigabyte hamarosan megkezdi a forgalmazást. Az erősebb modell ára 79 euró lesz, ám a gyengébb megoldás árcédulájáról még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés