Számos Skylake processzort nyugdíjaz az Intel

A rendeléseket azért jövő márciusig még felveszik, de utána már csak az igényelt termékeket szállítják le.

Az Intel bejelentette, hogy a jövőben számos Skylake lapkára épülő processzor vonul nyugdíjba. Az érintett modellek között van a játékosok körében népszerűnek számító Core i7-6700K és i5-6600K, valamint a kevésbé ismert i5-6402P és i3-6098P. Mindegyik termék LGA1151-es foglalatba illeszthető, viszont az érkező, 300-as sorozatú alaplapok már annak ellenére sem fogadják őket, hogy a tokozás megegyezik.

A nyugdíjazás ilyen szempontból várható volt, és valószínűleg hamarosan a többi Skylake modell is hasonló sorsra jut. A processzorokat egyébként jövő márciusig még lehet rendelni, de utána az Intel már csak az igényelt termékek leszállítására koncentrál, amit jövő szeptemberig meg is oldanak majd.

A Skylake kivonása a forgalomból abból a szempontból is fontos lépés, hogy ez a generáció az utolsó elérhető árú konstrukció, amellyel az Intel támogatja a Windows 7 és 8.1 operációs rendszereket. A Kaby Lake-től kezdve hivatalosan már csak a Windows 10-re van támogatás, így ez a lépés abszolút megfelel a Microsoft igényeinek, hiszen így az új vásárlók számára is csak a Windows 10 telepítése marad az egyetlen járható út, már ha az érintett felhasználók hivatalos terméktámogatásban szeretnének részesülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés