Megvágta az Arc A750 árát az Intel

A szóban forgó VGA nem volt sokkal olcsóbb az A770-nél, ami nem tett jót a piaci szereplésének.

Az Intel még az elmúlt év őszén jelentette be az Arc A750-es VGA-t, amely október közepe óta meg is vásárolható, de pechére az A770 jelzésű nagyobb testvére nem sokkal drágább, miközben azért érezhetően tempósabb. Emiatt a kisebbik verzió annyira nem is volt a vásárlók kedvence, és a potenciális érdeklődők inkább fizettek plusz 40 dollárt a gyorsabb, amúgy hasonló fogyasztású modellért.

Ez mostanra feltűnt az Intelnek is, így bejelentették, hogy az Arc A750 eredetileg 289 dolláros listaárát 249 dollárra csökkentik. Így már azért 80 dollárra nő a különbség az A770-hez viszonyítva, ami elég jelentős eltérés ahhoz, hogy reálisan megfontolandó alternatíva legyen az A750 is.


[+]

Az Intel kiemelte még, hogy a megjelenés óta jelentősen javítottak a DirectX 9-es játékokban elért teljesítményen, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy az alapértelmezettként használt Microsoft D3D9On12 fordítóréteg mellé, bizonyos címekhez optimalizálva bekerült egy natív DirectX 9-es implementáció. Ez a támogatott játékokban nyilván gyorsabb az eredetileg alkalmazott emulációnál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés