Jelentősen átalakította szerverpiaci útitervét az Intel

A Rialto Bridge és a Lancaster Sound el sem készül, míg a Falcon Shores nem a tervezett formában jelenik meg.

Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy a korábbi szerverpiaci útitervét nagymértékben átalakítja, ami számos projekt törlésével vagy módosításával jár. A legfontosabb változás, hogy a Ponte Vecchio és az Arctic Sound-M utódjának szánt Rialto Bridge és Lancaster Sound nem fog elkészülni. Ezeket a Santa Clara-i óriáscég teljesen törli, így egy darabig az aktuális Max és Flex sorozat megoldásai vásárolhatók meg.

Hirdetés

A fentiek igazából nem tekinthetők nagyon tragikus döntésnek, főleg a Rialto Bridge logikus lépés, ugyanis annyira drága és nehézkes az elődjét is gyártani, hogy az nagyon limitálja a terjedését. Egyszerűen túl komplex maga a dizájn az aktuális igényekhez, amin nem segít az sem, hogy a vállalat korábban lelőtte az Xe-HP generációt is, ami pont a költségtakarékos konstrukció lett volna.

Nagyobb baj, hogy a kritikus projektnek számító Falcon Shores sem a terveknek megfelelően készül el. Első körben nem XPU, hanem szimpla GPU lesz, és nem 2024-ben kerül piacra, hanem 2025-ben. Ez egyébként nem azt jelenti, hogy nem készül el az XPU koncepciója, csak jóval többet kell várni rá. Mindez azért nagy gond, mert így az Intel nem tud majd reagálni az AMD Instinct MI300-ra.

A Falcon Shores mellé egyébként elkészül a Melville Sound dizájn, amely leghamarabb 2024-ben leváltja az Arctic Sound-M-et a Flex sorozat részeként.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés