Tisztázta szerverpiaci útitervét az Intel

A gyors projektörlések után felvezette a cég a változásokat.

A hónap első felében számoltunk be arról, hogy jelentősen átalakította szerverpiaci útitervét az Intel. Ekkor nagyrészt a törölt projektekről lehetett tudni, de a Santa Clara-i óriáscég most pontosabban is kifejtette, hogy mire lehet számítani a jövőben, így leraktak az asztalra egy friss tervet.

[+]

A Xeon processzorokat tekintve olyan nagyon sok változásra nem kell számítani. Az idei év végén jön az Emerald Rapids, amely a januárban kiadott Sapphire Rapids továbbfejlesztésének számít, de ez aligha számít újdonságnak.

[+]

Az izgalmas dolgok 2024-ben érkeznek, az esztendő első felében ugyanis megjelenik a Sierra Forest kódnevű fejlesztés, amelynek különlegessége, hogy csak E-magokat használ, akár 144 darabot, és az Intel 3 nevű 7 nm-es osztályú node-on készül. Ezt a dizájnt követi valamivel később a Granite Rapids, ami viszont már csak P-magokat kínál, de ezek számát még nem árulta el az Intel. 2025-re a vállalat a Clearwater Forest kódnevű projektet tartogatja, ami a Sierra Forest utódja, azaz csak E-magokkal dolgozik, és az első olyan Xeon lesz, amely a vállalat Intel 18A nevű 5 nm-es osztályú node-ját alkalmazza.

A gyorsítókat tekintve a korábban felvázolt projekttörlések érhetők tetten, így az új Flex sorozatú dizájn kódneve a Melville Sound, ami leghamarabb 2024-ben futhat be, míg a Ponte Vecchio utódja az XPU-ból első körben GPU-vá formált Falcon Shores lesz valamikor 2025-ben.


[+]

A Habana Labs AI gyorsítói, illetve az FPGA-k esetében nincsenek jelentős módosítások, így ezek a projektek szépen fejlődnek a saját tempójukban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés