2019. augusztus 17., szombat

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Tömeggyártás alatt az Intel Ivy Bridge

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A vállalat a partnereknek még az év vége előtt elkezdi szállítani a lapkákat, így a tavaszra tervezett start bőven tarthatónak tűnik.

Az Intel az elmúlt pénzügyi negyedév konferenciáján bejelentette, hogy már tömeggyártásba kerültek az Ivy Bridge kódnevű lapkák. Az új generációs termékekre, illetve a Maho Bay platformra a vállalat korábban tavaszi startot adott meg, ami a friss adatok alapján tarthatónak tűnik. A vállalat partnerei várhatóan még az év vége előtt megkapják ez első termékeket, így nyugodt tempóban készíthetik az új masinákat az Ivy Bridge-re.

Az Ivy Bridge esetében az Intel a 22 nm-es gyártástechnológiára vált, melyen belül bemutatkoznak a Tri-Gate tranzisztorok, ami jelentős mértékben csökkenti a szivárgó áram jelenségét. Ez látható is lesz a TDP kereten, ami az asztali megoldások esetében csökkenni fog.

Sokak számára talán kicsit távolinak tűnik a start ahhoz képest, hogy már gyártják a termékeket, de nem szabad elfelejteni, hogy az új gyártósorok kiépítése időbe telik, így nem tudjuk, hogy jelenleg mekkora mennyiségről van szó a tömeggyártás szempontjából. Szintén kérdés a kihozatal, ami az új gyártási eljárások bevezetésénél általános probléma szokott lenni. A tavaszra tervezett megjelenésre valószínű, hogy a felmerült problémák jó része megoldódik, továbbá a vállalat a raktárkészletet is felhalmozza, hogy ne legyen probléma az ellátással.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.