Megjött az APO a régebbi Intel Core processzorra

A vállalat ugyanakkor nem feltétlenül a várt módon engedélyezte a program használhatóságát.

Az Intel a Raptor Lake-S Refresh termékcsalád bemutatásával párhuzamosan vezetett be egy szoftveres fejlesztést, nevezetesen az alkalmazásoptimalizációt. Ez bővebben Application Performance Optimizer, azaz APO néven fut, és a lényege annyi, hogy segíti a szálak optimális ütemezését az eltérő teljesítményű magokon.

A rendszer alapértelmezetten aktív, ami nagyon fontos a meglévő Intel processzorokhoz, mivel a hibrid kialakítás miatt az E-magok képességei igencsak visszafogottak a P-magokhoz viszonyítva, ami bizonyos játékokban nem túl szerencsés.

Az Intel most bejelentette, hogy az első körben bekerült Rainbow Six: Siege és Metro Exodus mellett új címek támogatása is meg lesz oldva, konkrétan a Final Fantasy XIV, a Red Dead Redemption 2, a World of Tanks, a Dreams Three Kingdoms 2, az F1 22, a Guardians of the Galaxy, a Serious Sam 4 (csak a Vulkan mód), a Strange Brigade (csak a Vulkan mód), a Watch Dogs Legion, a World War Z, a Dirt 5, illetve a World of Warcraft: Shadowlands. Ezen túlmenően a hivatalos támogatás is kiegészül, így az alábbi processzorokkal működik problémamentesen a program: Core i9-14900KS, Core i9-14900K, i9-14900KF és i9-14900HX, valamint a Core i7-14700K, i7-14700KF és i7-14700HX.


[+]

A fentiek mellett újítás lesz az úgynevezett Advanced Mode, amit a felhasználó egyénileg aktiválhat. Ennek a működését az Intel nem ellenőrzi, továbbá a Dynamic Tuning Technology szoftver telepítésére is szükséges hozzá. Az Advanced Mode két dolgot kínál. Egyrészt az alkalmazásoptimalizációk engedélyezhetők nem támogatott játékokra is, másrészt az előző bekezdésben nem említett, 12., 13. és 14. generációs Core processzorok kezelése is biztosított. Fontos hangsúlyozni, hogy a pozitív eredményre nincs garancia, az Intel külön megjegyzi, hogy a hivatalos formában nem támogatott szoftvereken és hardvereken a teljesítményvesztést sem lehet kizárni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés