Hirdetés

Működő számítógép-matuzsálemek Szegeden

Hirdetés

Európában egyedülálló, több ezer darabból álló informatika-történeti kiállítás nyílt meg "A jövő múltja" címmel 1300 négyzetméteren Szegeden az Agórában, 2012. december 13-án. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jelentős szellemi és anyagi ráfordítással hozta létre és fejleszti folyamatosan a világ vezető informatikatörténeti múzeumaival vetekedő kiállítást.


[+]

Neumanntól az internetig: a múzeumban olyan gépeket, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, amelyek a számítástechnika fejlődését mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig. Több száz tonna számítástechnikai eszköz és berendezés, amelyek nélkül ma nem létezhetne sem érintőképernyő, sem laptop, sem okostelefon, sőt még az internet sem.

A világon eddig még sehol sem látott Neumann-relikviákat is megcsodálhatnak az érdeklődők. Neumann János legnagyobb érdemei közé tartozik, hogy kidolgozta a számítógépek működésének alapelveit, és részt vett az első gépek megalkotásában. A kiállított relikviák neki, a XX. század egyik legnagyobb, magyar tudósának állítanak emléket. A kiállításról további részletek a kiállítás honlapján olvashatók.

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés