Hirdetés

Átlátszó is, meg nem is az In Win különleges háza, a "Tòu"

Hirdetés

Az idei Computexen az In Win mutatott be egy olyan házkülönlegességet, ami sokak érdeklődését felkeltette. A Tòu (jelentése áttetsző vagy átlátszó) névre keresztelt PC-házról már írtunk a kiállítás idején, de a gyártó most további részleteket osztott meg az érdeklődőkkel. Nyilvánvalóan ennek oka, hogy jelen esetben nem csak egy koncepcióval állunk szemben, hanem valóban megvásárolható terméket akarnak belőle faragni, noha a belebegtetett 800 euró körüli ár miatt valószínűleg nem fognak érte tolongani a vásárlók.


[+]

A Tòu váza 2-4 mm vastag, homokformával öntött alumínium, amire 3 mm vastag edzett üveg oldallapok kerülnek. Ezeket az oldallapokat egy speciális bevonattal látják el, melyek hatására tükörszerű felületet kapunk, ami viszont csak a látszat (nem véletlenül kapta a ház az áttetsző nevet). Valójában az oldallapok valójában átlátszóak maradnak, de a beltartalom csak akkor válik láthatóvá, amikor a házban lévő belső világítást felkapcsoljuk.


[+]

Az 585 x 258 x 645 mm-es méretekkel rendelkező házkülönlegesség ATX és microATX méretű alaplapok befogadására alkalmas, míg a tárolók számára 1 db 5,25", 3 db 3,5" és 2 db 2,5"-es helyet alakítottak ki, de ez utóbbiakat inkább hívnánk tálcának, mint rekesznek. Az alsótápos kialakítású beltér elrendezése egyébként meglehetősen szellős, ami érthető, hiszen itt a letisztult látványra helyezik a hangsúlyt, nem pedig a zsúfoltságra. Ennek hála tápegységből 220, PCIe kártyákból pedig 380 milliméter hosszú példányok is könnyedén elférnek. A vízhűtést kedvelők sem panaszkodhatnak, akik akár 360 milliméteres radiátorban is gondolkodhatnak. A ház szellőzése egyébként összesen négy darab 120 milliméter átmérőjű ventilátorral oldható meg, ebből egy elöl, három darab pedig a ház tetején kaphat helyet.


[+]

A szélgépek fordulatszámának központi szabályozását is megoldották, az ehhez szükséges kezelőszervek az előlapi I/O panelen foglalnak helyet. Többek között itt található a világítás erősségének szabályozására használható gombok, valamint a dupla előlapi USB 3.0-s portok, valamint a 3,5 mm jack csatlakozók a fül- vagy fejhallgató és mikrofon számára.


[+]

Az In Win egyelőre nem közölte, hogy mikorra várható a ház piaci bevezetése.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés