iMpulse – a világ legkisebb játékvezérlője mobil eszközökhöz

Hirdetés

A mai okostelefonok és tabletek hardveres szempontból már egészen komoly megjelenésű játékok futtatására is alkalmasak, azonban a kizárólag tapogatással és döntésekkel történő vezérlés nem csak a precizitás, de a komplexitás szempontjából is problémás, és sokan egyszerűen idegenkednek tőle. Ezért több kiegészítő is született már ezekhez a készülékekhez, amelyek a fizikai kezelőszervek hiányát igyekeznek pótolni, több-kevesebb sikerrel.

A Black Powder Media formáció is egy olyan univerzális kontrolleren dolgozik, amely a lehető legtöbb eszközzel kompatibilis, mérete pedig lehetővé teszi, hogy mindig magunkkal vihessük. Az iMpulse koncepciót csak úgy emlegetik, mint a kategóriájának legkisebb modelljét, 69 x 33 x 15 mm-es méretével használaton kívül valóban nem zavarna sok vizet, akár a kulcscsomón is megférne. Utóbbi rögzítési lehetőséget figyelembe véve a gombokat egy tolóajtó védelmezi. A készítők nagy hangsúlyt fektetnek a kompatibilitásra, ezért Android és iOS operációs rendszert futtató okostelefonokkal és tabletekkel is hajlandó együttműködni az iMpulse, de asztali számítógépekkel is szót ért. Ennek érdekében a vezeték nélküli kommunikáció egy régebbi szabványú, 2.1-es Bluetooth adapter segítségével történik.

Felépítése kétkezes, vagyis fejjel lefelé fordítva is ugyan olyan kényelmesen használható, így a digitális pad és az akciógombok helyzete szabadon választható. Már jelen állapotában is számos játékot és emulátort támogat, és a jövőben a lista folyamatos bővülését ígérték. Szintén érdekes lehetőség, hogy egy eszközhöz két kontroller is párosítható, így a többjátékos viadalok sem elképzelhetetlenek. Utóbbi egyelőre ugyan csak Android rendszer esetén működik, de az Apple termékekhez is úton van a megoldás. Szintén kellemes funkció, hogy a termék médialejátszó alkalmazások vezérlésére is alkalmas. Beépített lítiumion akkumulátora USB portról tölthető, és kb. 10 órányi játékidőt, valamint 30 napos készenléti időt biztosít.

Az iMpulse-zal kapcsolatban az egyetlen szépséghiba, hogy egyelőre csak prototípusok szintjén létezik, és a Black Powder Media a Kickstarter segítségével próbálja megteremteni az induláshoz szükséges tőkét. A cél 50 000 dollár elérése volt, a számláló félidő környékén viszont máris 82 000 dollárnál áll, vagyis szinte biztos, hogy a zsebkontroller előbb-utóbb piacképes termékké érik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés