Hirdetés

Igen dizájnosra sikerültek a D-Link új mesh eszközei

Az AQUILA PRO AI sorozat már ismeri a Matter protokollt, maximális elméleti sávszélessége eléri a 7800 Mbps-ot.

Új Wi-Fi 6/6E kompatibilis mesh eszközöket dob piacra a D-Link, melyek az AQUILA PRO AI sorozatba tartoznak és 7,8 Gbps maximális sávszélességet kínálnak – természetesen elméletben, a marketingrészleg szabta feltételek teljesülése esetén. Az új sorozat összesen hat tagból áll, ezek között a csúcsot a háromsávos MS78 AX7800 router képviseli. Ezt négy kétsávos router (MS60, M60, MS30, M30), illetve egy kétsávos, Wi-Fi 6 kompatibilis extender, az E30 egészíti ki.

Hirdetés

Ami az „alfajokat” illeti, az MS betűvel jelölt modellek a Matter protokollt is ismerik, tehát okosotthonos rendszerben gondolkodók számára talán jobb választást jelenthetnek. Az MS78, MS60 és M60 esetében egy 2,5 Gbps-os WAN és négy gigabites LAN port áll rendelkezésre a vezetékes oldalon, az MS30, M30 és E30 azonban csak gigabites csatlakozókat kínál (a lenti táblázatban jól áttekinthető a különbség az egyes modellek között).


[+]

Az elnevezésben található „AI” különböző „mesterséges intelligenciára alapuló”, a WLAN minőségét javító eljárásokra utal, melyek sorrendben az AI Wi-Fi Optimiser, AI Mesh Optimiser, AI Traffic Optimiser nevekre hallgatnak. Ez alapján nagyjából le is szűrhető, hogy a D-Link milyen célokra szánja őket: a Wi-Fi Optimiser a rádiós környezetet elemezve igyekszik megtalálni a legjobb csatornákat, a Mesh Optimiser a mesh hálózaton történő barangolást javítja, a Traffic Optimiser pedig egy intelligens QoS, mely alapértelmezésben a hálózati videostreaming minőségét igyekszik a prioritások kiosztásával javítani.

Az igen pofás dizájnnal rendelkező újdonságok 2023 második negyedévében jelenhetnek meg a piacon, áruk egyelőre nem ismert.

Előzmények

Hirdetés