Hirdetés

Apró, de hűteni azt tud az ID-Cooling új CPU-hűtője

Az IS-60 a HTPC-t építő réteg kedvence lehet a 130 wattos hőelvezetési képességével.

Az ID-Cooling leleplezte az IS-60 jelölésű, alacsony profilú processzorhűtőjét, amely elsősorban a kis magassággal rendelkező HTPC házakban találhat otthonra. A ventilátorral együtt 120 x 125 x 55 mm-es kiterjedésű termék nagyrészt alumíniumból készült, ugyanakkor a hőelvezetést jelentősen segíti a processzorral érintkező réztalpból kivezetett hat darab hővezető cső.


[+]

Az aktív hűtést egy 120 x 120 x 15 mm-es ventilátor segíti. Ennek percenkénti fordulatszáma 600 és 1600 között lehet, és ezt a hőmérséklet függvényében, PWM vezérléssel tudja szabályozni. A gyártó mérései szerint a maximális zajszint 30,2 dBA, ami a méreteket tekintve hízelgőnek mondható.


[+]

A 470 grammos ID-Cooling IS-60 az Intel LGA1150, LGA1150v2, LGA1151, LGA1151v2, LGA1155 és LGA1156, valamint az AMD Socket FM2, FM2+, AM3, AM3+ és AM4 foglalatú processzorokhoz használható, és akár a 130 wattos TDP kerettel rendelkező modellek lehűtése is szóba jöhet. A forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról viszont még nincs adat.

Kiegészítés: Az IS-60 bejelentése viszonylag furcsa körülmények között született meg, hiszen kiderült, hogy már korábban is elérhető volt. Emiatt utánakérdeztünk, hogy mi történt, és sikerült megtudnunk, hogy a most bemutatott modell gyakorlatilag új, még akkor is, ha a régi nevét viseli. Az előző fejlesztéshez képest különbség, hogy bizonyos korábbi foglalatok támogatása elveszett, így már nem alkalmazható Socket FM1-es, LGA775-ös vagy LGA1366-os processzorokhoz, miközben újítás a Socket AM4-es tokozású alaplapokkal való kompatibilitás. Mindemellett más ventilátort is kap a frissített hűtő, bár ez a specifikáció alapján nem tűnik eltérőnek a korábbihoz képest. Arra nincs válasz, hogy miért nem kapott a fejlesztés más jelölést, bár feltételezhetően arról van szó, hogy az ID-Cooling nagyrészt az OEM igényeket szolgálja ki, így a végfelhasználói piac szempontjából nem figyelnek különösebben a marketingre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés