Hullámok a szobában - zsinór helyett Bluetooth

A SMART Modular nevű, kaliforniai székhelyű memória-gyártó cég egy RS-232/Bluetooth1.1 intelligens adaptert dobott piacra ipari, egészségügyi, laboratóriumi és egyéb egyedi felhasználási területekről jelentkező igényekre alapozva – tudtuk meg a Digit Life internetes számítástechnikai médiumtól.

 

A maroknyi méretű, SMART RS-232 nevű termék beépített antennájával és adatátviteli hibajavító képességével 30 méteres körzetben képes vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni. A működéshez szükséges tápfeszültséget (5,0~13,6V±10% DC) a csatlakozó egységről (a 9 tűs szabvány-csatlakozásról), vagy egy külső forrásról is vételezheti, mivel automatikusan be tudja állítani a szükséges értéket az adott határokon belül. Az adapter maximális adatátviteli képessége 200 Kbps, csúcs-áramfogyasztása 150 mA, míg átlagos működésnél 100–120 mA az igénye. Készenléti állapotban 1 mA-t fogyaszt.

A speciális cél-komputerek világában hasznos kis eszköznek ígérkező adapter európai bemutatóját a jövő heti amszterdami Wireless Connectivity World rendezvényre időzíti a SMART Modular.

Előzmények

Hirdetés