Bemutatkozott a titokzatos, prémium kategóriás HP Envy 14 Spectre Ultrabook

„A kívül éjfekete, belül pedig ezüst színű üveg teszi a Spectre-t rendkívülivé, mely dacol a hagyományos notebook tervezéssel.“ – ezzel a mondattal jellemezte a Spectre Ultrabookot Eric Keshin, a HP PSG üzletág stratégiai és marketing alelnöke, aki többek között azt is elárulta, hogy a titokzatos névválasztás sem a véletlen műve volt.


[+]

A 13,3"-es méretű külsőbe bújtatott HP Envy 14 Spectre különlegessége, hogy az iparágban elsőként kapott a burkolat, a kijelző és a csuklótámasz könnyű, karcálló üvegbevonatot. A Gorilla Glass alatt egy 14"-es Radiance (1600x900 pixel felbontású, IPS panel) kijelző kapott helyet a már jól ismert Beats Audio hangrendszerrel egyetemben, valamint ezt egészíti ki a KleerNet-re támaszkodó HP Wireless Audio is, melyről korábban részletesen beszámoltunk. A Spectre-ben alkalmazott billentyűzet is különleges bizonyos szempontból: mindamellett, hogy minden egyes gomb egyedi LED-es megvilágítással rendelkezik, egy távolságérzékelőt is szereltek a gombok környékére. Ez érzékeli a felhasználó jelenlétét, így távollét esetén lecsökkenti a gombok háttérvilágításának fényerejét, a felhasználó visszatértekor pedig visszaállítja a normál állapotot. A beviteli részleg másik sztárja a  HP ImagePad névre hallgató, multi-touch képességekkel felruházott tapipad, mely a csuklótámasz szerves részeként szintén megkapja az üvegborítást.


[+]

Ami a hardvert illeti, a HP még nem hozta nyilvánosságra a pontos specifikációt, de az Intel Core i5 és i7 processzorokra már most mérget vehetünk. A sajtóközlemény 128 vagy 256 GB-os tárkapacitásról és két darab mSATA SSD eszköz támogatásáról számol be, de konkrétumok ezen a téren sincsenek. A Spectre része lesz az NFC chip, a HD webkamera, a Gigabit Ethernet, csatlakozók terén pedig USB 3.0, HDMI és DisplayPort aljzatokra lehet majd számítani. Milliméterre pontos méretadatokkal sem szolgált a vállalat, csupán a 20 mm-es vastagságot és az 1,8 kg-os tömeget említették.


[+]

A HP Envy 14 Spectre értékesítése az Egyesült Államokban február 8-án kezdődik. Induló ára 1400 dollár, ami a felszereltség és extrák függvényében (felfelé) változhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés