Hirdetés

Bőrbe kötötte legújabb notebookját a HP

A Spectre Folio egy egyedi dizájnú, elegáns, átalakítható noteszgép lett, új, Core Y szériás processzorokkal.

Kiderült, hogy mire gondolnak a HP mérnökei akkor, amikor egy elegáns és viszonylag egyedi notebook elkészítésével bízzák meg őket: a nemrég bemutatott Spectre Folio látható lépést tesz a klasszikus „jegyzetfüzet” dizájn irányába, külső burkolata ugyanis valódi bőrből készült. Ráadásul ez a bőr nemcsak dísz, hanem a ház alapvető része is egyben, hiszen jobbára ez kapcsolja össze a billentyűzetet és a kijelzőt, a tabletként is használható Folio ugyanis az Acer Aspire R13-hoz hasonló módon variálható több különböző „felhasználási mód” között.


[+]

Az egyes állásokban a rögzítést a HP mágnesek segítségével oldotta meg, a barna és burgundi színekben elérhető vastag bőr pedig nemcsak segíti a részegységek mozgását, de egyben fogást is kényelmesebbé teszi. Az elektronikai oldalt nézve, egy passzív hűtésre kihegyezett szerkezetet kapunk, nyolcadik generációs, 5 wattos TDP-vel rendelkező Core Y sorozatra építve: Core i5-8200Y vagy Core i7-8500Y processzorok közül választhatunk, a memória pedig 8 vagy 16 GB lehet. Mindezt NMVe SSD egészíti ki 256 GB-tól 2 TB-ig terjedő kapacitásban. A kijelző esetében 13,3”-es képátlóra számíthatunk, amelyen alapesetben Full HD felbontásban nézhetjük a képeket, de lesz 4K-s opció is. A szóba jöhető panelek között a legérdekesebb az 1 wattos fogyasztást ígérő, Low Power Display Technology-ra épülő példány, amely 400 nit fényerővel bír.


[+]

A 320 x 234 x 15 mm-es, 1,5 kg tömegű Spectre Folio IEEE 802.11ac-s Wi-Fi adaptert, illetve opcionálisan Intel LTE modemet kap, oldalán pedig három Type-C konnektor található, amelyek közül kettő a Thunderbolt 3-at is támogatja, a harmadik viszont „szimpla” USB 3.1 Gen1 csatlakozást biztosít. A készülék dobozában egy, az utóbbiból Type-A csatlakozót kreáló adapter, illetve az érintőképernyővel használható toll is lesz – mindezért pedig 1300 dollárról induló árat kérnek az Egyesült Államokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés