HP 3005pr USB 3.0-s dokkoló állomás elfogadható áron

Hirdetés

A dokkolási lehetőség egykoron a felsőkategóriás üzleti gépek kiváltsága volt, hiszen csak ezek a masinák rendelkeztek az ehhez szükséges érintkezőkkel és kiegészítőkkel. Azonban az USB 3.0 szabvány tömeges elterjedésével lehetőség nyílt egy univerzálisabb megoldásra, hiszen ez a verzió már elegendő sávszélességgel rendelkezik ahhoz, hogy komolyabb mennyiségű adatot mozgasson meg, akár párhuzamosan is. Ez a képessége párosítva a DisplayLink megoldásával egy egészen új kategória születéséhez vezetett.

Ennek a csoportnak legújabb tagja a HP 3005pr dokkoló állomás, amelyet a gyártó notebookjaihoz ajánl, de a szabványos csatlakozók miatt lényegében bármilyen laptophoz vagy asztali számítógéphez használható. A géphez egyetlen USB 3.0 porton keresztül kapcsolódik, cserébe 2 x USB 3.0 és 4 x USB 2.0 port, mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet, Gigabit Ethernet, HDMI és DisplayPort áll a rendelkezésünkre, amely egy komplexebb munkakörnyezet eszközeinek fogadására is elégséges. Belsejében a DisplayLink DL-3900 vezérlő végzi a feladat oroszlánrészét. Dupla digitális videokimenete egyszerre is működtethető, ekkor a kijelzők egyenkénti felbontása maximum 1920x1200 pixel lehet, azonban egyetlen csatlakozót igénybe véve akár 2560x1600 pixeles felbontásra is alkalmas a doboz, vagyis a méretes, professzionális monitorok meghajtása sem okoz számára nehézséget. Működéséhez természetesen külső betáplálás szükséges, amely feladat betöltésére a gyártó állítása szerint egy szabványos HP notebooktöltő is alkalmas.

A HP 3005pr USB 3.0-s dokkoló állomás a kategória más eszközeihez hasonlóan nem olcsó darab, 149 dollárt kérnek érte, de ha figyelembe vesszük, hogy a géppark változása mellett hosszú évekig lényegesen megkönnyítheti mindennapjainkat, akkor talán nem is olyan rossz befektetés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés