LaCie Porsche Design és Rugged Triple külső HDD-k – az elegáns és a strapabíró

Hirdetés

Alig néhány napja mutattuk be a LaCie RuggedKey USB 3.0-s pendrive-ját, amely komolyabb környezeti behatásokkal szemben is ellenáll, azonban úgy tűnik, hogy maradt pár újdonság a gyártó tarsolyában, ugyanis lerántotta a leplet második generációs, USB 3.0 csatolós külső merevlemezeiről is. A LaCie ezen adattárolókat megjelenésük vagy technikai adottságuk miatt főleg Apple gépek mellé ajánlja, de a szabványos USB csatlakozó megléte miatt lényegében bármilyen eszközzel működésre bírhatók.


[+]

A LaCie Porsche Design P’9223 és P’9233 megjelenése ismerős lehet, ugyanis az alapvető, minimalista vonalak nem változtak az előző generációhoz képest, továbbra is az alumínium burkolat és a híres dizájnstúdió együttesének köszönheti eleganciáját. Az egyetlen feltűnő különbség a felület kezelésében látható, az eddig alkalmazott szálcsiszolt alumínium most selyemfényűre változott. A P’9223 egy 2,5”-es külső merevlemez, amely külső betáplálás nélkül működik, a számítógéppel pedig USB 3.0-n keresztül kommunikál. Kapacitása 500 GB vagy 1 TB lehet, tömege 240 gramm, vételáruk pedig rendre 99 és 149 dollár.

A nagyobb „tégla”, a P’9233 már egy 3,5”-es merevlemezt rejt, ezért a nagyobb energiaszükséglet miatt külső adaptert is mellékelnek a csomagolásban. Jelen esetben is az USB 3.0 szabvány biztosítja a gyors adatmozgatást, valamint 5 mm vastagságú alumínium burkolata nem csak esztétikus, de komoly védelmet is jelent a tányéros adattároló számára. A Porsche Design P’9233 2 és 3 TB-os modelljének vételára rendre 159 és 199 dollár lesz.

A LaCie Rugged Triple USB 3.0 külső HDD ránézésre a RuggedKey stílusjegyeit hordozza, amelyet főleg a narancssárga ütésálló keretének köszönhet. A merevlemez négyszintű védelem alatt áll: a gumírozott szegély, az alumínium pajzs, a rezgéselnyelő gumibakok és az alapvetően ütésálló HDD együttesen biztosítják a megbízható működést extrém körülmények között is. Erről a MIL-STD-810 minősítés tanúskodik, valamint a gyártó állítása szerint 2 méteres zuhanást is túlél az adattároló.

A nevében szereplő Triple szó nem véletlen, mert USB aljzata mellett két FireWire 800 port sorakozik, ebből is látszik, hogy inkább az almás közösség áll a célkeresztben. A meghajtó az AES 256 bites titkosítást is támogatja, így attól sem kell tartani, hogy adataink illetéktelen kezekbe kerülnének. A LaCie Rugged Triple USB 3.0 500 GB és 1 TB kapacitás mellett rendre 149 és 199 dollárba kerül, de egy 7200 rpm-es modell érkezése is várható, mely akár 110 MB/s-os sebesség elérésére is képes, ebből a verzióból egy 500 GB-osért 159 dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés