Hivatalosan is elérhető itthon az Alcatel Plus 10 hibrid tablet

Az Alcatel még a februári MWC-n mutatta meg először 10 hüvelykes kijelzővel szerelt, Windows 10 operációs rendszert futtató, billentyűzetes dokkolóval rendelkező, összecsukható táblagépét. Társoldalunk, a Mobilaréna beszámolt az eseményről, de idehaza eddig nem volt lehetőség a készülék próbájára. Noha a Plus 10 már egy ideje elérhető idehaza is, az Alcatel hivatalosan csak most mutatta be a készüléket a sajtó képviselőnek, és a mai naptól kezdi el komolyabban tolni az eszköz szekerét, aminek első lépése, úgy tűnik, hogy egy árcsökkentés lesz.


[+]

Az Alcatel Plus 10 belsejében, ahogy már korábban megírtuk, egy Intel Atom x5-Z8350 SoC, 2 GB RAM, 32 GB eMMC tároló (microSD-vel bővíthető), illetve egy 10,1 hüvelykes, 1280x800 képpontos IPS panel található. Az igazi extra a billentyűzetes dokkoló, amiben egy második, kisebb kapacitású akkumulátor is helyet foglal, de ennek nincs szerepe a gép üzemidejében (ami egyébként 8 óra), hanem magát a billentyűzetet és a dokkolóba épített 4G/LTE modemet látja el árammal. Ennek értelme utóbbi hotspotként is üzemel, így ha lemerült a "tablet", vagy csak szimplán kikapcsoltuk, akkor az internetmegosztás tovább élhet. A két akkumulátor micro USB-n keresztül tölthető, ami sajnos azt jelenti, hogy USB Type-C nincs, cserébe szinte bárhol találunk hozzá töltőt, ha nálunk nem lenne. Ezenkívül kapunk két hangszórót, micro HDMI kimenetet, Bluetooth modult, GPS-t, IEEE 802.11n-es Wi-Fit, illetve egy 5 és egy 2 megapixeles kamerát is.


[+]

A sajtótájékoztatón rögtönzött villámpróba alapján elmondható, hogy a Plus 10 bőven hozza az árcédulájának megfelelő minőséget, de semmi extrára nem kell számítani. A tablet mindössze 465 grammos és 8,35 milliméter vastag műanyag háza formás, de a fehér szín mellett főleg a dokkoló dizájnja dobja fel az összhangot, aminek egyébként a touchpadje eléggé kicsi, és ezt a tízujjas érintőkijelző sem tudja teljes mértékben feledtetni, valamint billentyűzetből is láttunk már jobbat, de mint mondtuk, ezen az árszinten csodák nincsenek. Ahogyan zsanér sincs, csak "mágneses vonzalom" a tablet és a dokkoló között, így a notebookfedélhez hasonló hajtogatást el lehet felejteni, de annak nincs akadálya, hogy "lecsukjuk". Noha a mágnes kellően erős, azért nem árt rá figyelni, nehogy szétcsússzanak, ha ide-oda tesszük – dobálni nem érdemes.


[+]

A sajtóanyagban 99 000 forintos ár szerepel, de a hivatalos kereskedőknél már 74 990 forintért is fellelhető a gép.

Előzmények

Hirdetés