Herz-ek előzetesben..

Még mindig AMD. Mert ha már egyszer Thoroughbred, meg Appaloosa, akkor nem árt tisztázni, hogy ezek mikortól, és mennyin, és egyáltalán. De még előbb kicsit Palomino és Morgen, mert így kerek az egész. Tehát.

Tavaly ilyenkor még arról ment volna az előzetes disputa, hogy vajon tényleg 2000. januárjától nem készít majd az AMD több 0.25 mikronos Athlon-t? Ez végül így lett, azóta már 0.18 mikron, és egy ideje már Tbird, bár a Slot-os változatokat igencsak ritkán látni a honi árlistákon, pedig ugye látnánk mi szívesen.. Most meg arról kell beszámolnunk, hogy 2001. januárjában immár a Thunderbird core (1.33GHz) is lekerül az étlapról, helyébe a Palomino lép (1.4GHz), és ha Intel is úgy akarja, egészen egy évig őrzi majd az olimpiai fánkot (bár ez most túl képszerű lett.. :), amikoris átadja helyét a Thoroughbred névre keresztelt utódnak. Ezalatt az egy év alatt, előbb 1.5, majd pedig 1.7GHz magasságába is felmerészkednek a még mindig 0.18 mikronra gyúrt Athlon-ok, bár efölé állítólag bajosan, tehát kb. ennyire futja majd.

Idővel a Duron-ok is elnyerik méltó helyüket, már ami a megaherz létra fokait illeti, hiszen jó ideig nem volt túl éles határ a két, valójában máshova pozícionált termék sebességét illetően. Elvileg, ha lehet hinni a híreszteléseknek, az immár Morgen core-on nyugvó procik, az Athlon-októl jócskán lemaradva, 2002-ben is csupán 1100MHz-re lesznek képesek. Az utolsó ős-Duron amúgy 850MHz-en zárja majd pályafutását, nem is oly soká, hogy átadja helyét egy szebb, jobb, és mindenekfelett újabb kor szülöttjének..

Hirdetés