HD-képes médialejátszó az Asustól

A nappaliba is igyekszik beférkőzni az Asus, ezért egy olyan médialejátszót terveztek, ami megfelel a mai kor követelményeinek is. Az O!Play HDP-R1 HD Media Player – mint nevéből is látszik – képes lejátszani a legelterjedtebb HD formátumú videókat, köztük az 1080p felbontásúakkal is megbirkózik. Belsejében a szokásos Sigma chip helyett, egy Realtek RTD1073 lapka teljesít szolgálatot. A termék természetesen nemcsak videózásra alkalmas, zenét is lehet rajta hallgatni, a távirányítójára pedig egy külön Music Shuffle gomb is felkerült, ami az összes elérhető zeneszámot automatikusan betárazza, majd véletlenszerű sorrendben lejátssza őket. További szolgáltatás, hogy a készülék – JPEG, BMP, PNG, GIF vagy TIFF formátumú – képeket is képes megjeleníteni a hozzá csatlakoztatott kijelzőn.

Asus O!Play HDP-R1 HD Media Player
Asus O!Play HDP-R1 HD Media Player [+]

A 180 x 125 x 48 mm-es médialejátszóhoz egy USB 2.0 porton keresztül pendrive-ok vagy merevlemezek is csatlakoztathatók, de rendelkezésre áll egy jóval gyorsabb adatátvitelt lehetővé tévő eSATA csatlakozó is. Ez utóbbi megfelel a Power Over eSATA szabványban foglaltaknak, így a rá csatlakoztatott eszközöket képes energiával is ellátni. Az O!Play hálózatokhoz is csatlakoztatható, így ezen keresztül is fel lehet tölteni tartalommal, emellett a készülék arra is képes, hogy más, a hálózatban található számítógépekről vagy adattárolókról is lejátssza a médiafájlokat.

A megjelenítőket és a hangrendszert egy HDMI-re vagy a kompozit csatlakozókra, valamint egy digitális, optikai audiokimenetre lehet kötni. Az Asus új médialejátszója 12 V-os feszültségről üzemel, és 10 wattnál is kevesebbet fogyaszt. A támogatott videó- és fájlformátumokat az alábbi táblázat foglalja össze:

Asus O!Play HDP-R1 HD Media Player
Támogatott videofájl-formátumok MPEG1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB
Támogatott videofájlok MP4, MOV, XVID, AVI, DIVX, ASF, WMV, MKV, RM, RMVB, FLV, TS, M2TS, DAT, MPG, VOB
Támogatott audiofájlok MP3, WAV, AAC, OGG, WAV, FLAC, AIFF
Támogatott képformátumok JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Támogatott felirattípusok SRT, SUB, SMI, SSA
  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés