Hazánkban is elérhető lesz a Gigabyte GPGPU-s szervere

A Gigabyte nemrég bejelentette, hogy Európában is értékesíti szervertermékeit, és ebbe hazánk is beletartozik, ráadásul a cég a nemrég bemutatott GS-R22PHL jelzésű megoldást is elhozza Magyarországra. Ezt a terméket júniusban kezdték el gyártani, így meglehetősen friss modellről van szó.

Gigabyte GS-R22PHL
Gigabyte GS-R22PHL

Az GS-R22PHL jelzésű SM (supercomputing module), egy 2U magas félkész szerver a GPU-k masszív számítási kapacitásának kihasználására. A Gigabyte a konkurens termékekhez képest több kártya beépítését kínálja, hiszen a legtöbb 2U magas szerverbe hat darab gyorsító helyezhető, míg a Gigabyte háza nyolc darabot is képes fogadni, ami az egységnyi helyre beépíthető teljesítmény szempontjából értékes szolgáltatás. A két darab Xeon E5-2600-as processzor mellé NVIDIA Tesla vagy Intel Xeopn Phi gyorsítók kérhetők. A leggyorsabb Tesla K20X megoldásokkal számolva 31,8 TFLOPS-os teljesítmény érhető el egyszeres pontosság mellett, és a vételár 10 millió forint alatt marad. Persze gyengébb teljesítményű termékekkel olcsóbban is kihozható egy GPGPU-s szerver. A megfelelő energiaellátásról egyébként két darab 1600 wattos táp gondoskodik.

Gigabyte GA-7PESH3
Gigabyte GA-7PESH3

A Gigabyte másik megoldása a GPGPU-s igényekre a GA-7PESH3 jelzésű alaplap, mely szintén elérhető lesz Magyarországon (a tengerentúlon már egy ideje kapható). Ebbe a termékbe is két darab Xeon E5-2600-as processzor helyezhető, melléjük pedig négy darab gyorsítót lehet használni. Mivel egyénileg összeszerelhető megoldásról van szó, így a rendszer az igényekhez szabható, vagyis bármilyen PCI Express 3.0-s portba illeszthető kártya megfelel. Ennek megfelelően a potenciális vásárló választhat az NVIDIA Tesla, Quadro és GeForce, az AMD FirePro és Radeon, illetve az Intel Xeon Phi gyorsítók közül. Az előbbi opciók között árban, szolgáltatásban és teljesítményben is nagy különbségek vannak, de ez pont így jó, hiszen alapvető előnye az egyénileg összerakott munkaállomásoknak vagy szervereknek, hogy mindig az adott feladathoz lehet szabni a konfigurációt.

Előzmények

Hirdetés