Hirdetés

Hardverkulcs ingyen hardverrel

Mindössze 30 dollárba, azaz mintegy 6000 forintba kerül a francia Palcott szoftvercég hasznos kis alkalmazása, mely a Windows 2000 és XP operációs rendszereket hivatott biztonságosabbá varázsolni. A Natural Login Pro használatához szükség van egy USB flash memóriára is (mely lehet pendrive, vagy akár egy mp3-lejátszó is), mely a későbbiekben egyben hardverkulcsként fog funkcionálni.


Kulcs a helyén, indulhat a motor

A program telepítése és megfelelő beállítása után az operációs rendszer csak az adatbázishoz hozzárendelt pendrive-ok csatlakoztatásával indítható el, vagy használható, akár oly módon is, hogy az egyes USB-s memóriák más-más felhasználót azonosítanak. A pendrive csatlakoztatása után jelszó beírása sem feltétlenül szükséges, ugyanakkor az eszköz eltávolítása azonnal lezárja a számítógépet, ezzel lényegében teljesen kiküszöbölve, hogy a hardver megbontása nélkül a felhasználó távollétében illetéktelenek hozzáférhessenek az adatokhoz.

A biztonság növelése érdekében a bejelentkezés további feltételekhez köthető, így például speciális, a felhasználót azonosító, előre beállított kérdéseket is feltehet, vagy jelszavakat (lehet akár grafikus is) kérhet be a program.

A Natural Login Pro 15 napos próbaváltozata letölthető a Palcott Software weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés