Horgászat távirányítós hajóval

Hirdetés

A Hammacher Schlemmernek nem kell a szomszédba mennie, ha őrülettel határos, otthoni elektronikai eszközökről van szó. Ezen a téren az amerikai vállalat már jó párszor bizonyított a múltban (MP3-lejátszós párna, repülő autó, hangyafejű robot stb.), és nemrég ismét előálltak egy első hallásra üzleti zsákutcának tűnő masinával.

A Fish Catching RC Boat, mint ahogyan a neve is mutatja, egy távirányítós csónak, amelyre horogban végződő zsinórt applikáltak azzal a céllal, hogy halat lehessen fogni vele. A vállalat géniuszainak koncepciója az, hogy ezáltal sokkal egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a horgászat, mert az elektromos motorral ellátott kishajót így pontosan oda lehet navigálni, ahol a halak vigéckednek. Az mondjuk más kérdés, hogy egy közepesen ügyetlen horgásznak eddig se okozott problémát, hogy nagyjából oda hajítsa a szereléket, ahova szeretné, de ez úgy látszik, nem zavarta össze a fejlesztőket.

Hammacher Schlemmer Fish Catching RC Boat
Hammacher Schlemmer Fish Catching RC Boat [+]

Mint ahogyan az sem, hogy mindössze egykilogrammos hal kifogását teszi lehetővé a szerkentyű, hisz valószínűleg egy nagyobb példány már elvontatná magával. Természetesen az elgondolás az, hogy miután a hal rákapott a horogra, utána a horgász szépen kinavigálja a hajóját a part mellé, és valahogy megpróbálja kiszedni a vízből a csapkodó állatot. A nem túl nagy (45 x 14 x 18 cm)  halászbárka használatához két (AA) ceruzaelem és egy 9 voltos elem szükséges, ára 70 dollár.

A fenti amatőr videó tanúsága szerint a dolog nem lehetetlen, de eléggé esetlennek tűnik az RC motorcsónakos halászat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés