Hama blog: Vittoria álló helyzetű digitális képkeret

A legtöbb digitális fényképnek az a sorsa, hogy örökre – vagy egy adatvesztésig – valamilyen digitális adattárolón pihen. Persze a papír fényképek többsége is hasonlóan jár, legfeljebb párat teszünk ki belőlük ki a polcra, falra, a többi albumba vagy dobozba süllyesztve várja, hogy egyszer talán elővegyék. Az eredendően fotós márka Hamánál a digitális fényképek megjelenítésre is gondoltak.

A Vittoria digitális képkeretet kimondottan álló helyzetű fotókhoz, elsősroban portrékhoz igazították. Kijelzője hathüvelykes, és nem túl nagy, 480x800 pixeles felbontással bír, ami azért néhány méteres távolságból szemlélve éppen elég részletet ad, továbbá a 200 cd/m²-es fényerő és az 500:1 kontrasztarány is rendben van. Abból sem adódik probléma, hogy TN+film technológiás a panel, mert a releváns, oldalsó irányokból kielégítő a betekintési szöge.


[+]

Aki hozzánk hasonlóan pár éve már nem foglalkozott ilyen eszközökkel, minden bizonnyal meglepődik majd, hogy mi mindent tudnak már. A Hama Vittoria elején például fényérzékelő van, ami nem csak a fényerőt szabályozza, hanem sötétben átvált egy kevéssé zavaró, sötét hátterű órára. Sőt ha úgy akarjuk, be is állíthatjuk, hogy este lekapcsoljon, majd valamikor később újra bekapcsoljon. A képek mellett (vagyis inkább előtt vagy alatt) naptárat tud megjeleníteni, de ébresztőórája is van ötféle hanggal és háromféle hangerővel, különböző ismétlési módokkal. Alapvetően a korlátos belső memóriába menthetjük a képeket egy kissé trükkös, de a használati útmutatóban jól leírt művelettel, de egyszerűbb egy SD kártyát szúrni a keret hátuljába.

Kezeléséhez a támaszként is szolgáló részen egy adag gombot találunk, melyek elrendezése logikus, pozíciójuk jól kitapintható. A kezelőfelületet is rendben találtuk, nincs túlbonyolítva, mindig azt csinálja, amit elvárunk tőle, ráadásul magyar nyelvű. Igaz, hogy pár másodperces gondolkodással, de a 20-30 megapixeles JPG képállományokat is kezeli a Vittoria, a kijelző 480x800 pixeles felbontásához igazítottakat pedig nagyon elegánsan váltja. Természetesen a váltás időzítése és a közben megjelenő animáció is állítható.


[+]

Elhelyezés szempontjából problémát jelenthet, hogy a keret csak álló formátumban támasztható meg, a mellékelt, picike tápnak pedig csak 1,5 méteres a kábele, így a magasabb polcok eléréséhez hosszabbítóra lesz szükség. Az idehaza egyelőre csak fehér kávával kapható Hama Vittoria digitális képkeret létezik feketében is, ajánlott fogyasztói ára 15 000 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények