Hama blog: Miami 190 fotós hátizsák

Néhány héttel ezelőtti ízelítőnk után most személyesen is találkoztunk a Hama Miami 190 fotós hátizsákjával, aminek legérdekesebb paramétere 15 000 forintos vételára. Kézbe kapva elsőként könnyűsége volt meglepő – a gyári adatok szerint mindössze 990 grammot nyom a 270 x 120 x 340 mm-es belső méretű, kis-közepes zsák. Külső burkolata átlagos politex szövet, ami részben vízálló és könnyen tisztítható, esőben viszont célszerű ráhúzni az első, középen nyíló zsebben rejtőző esőzsákot. Még egy nagyobbacska zsebet kapunk a nagy fotós rekesz előtt, a kínálatot pedig két, hálós oldalzseb teszi teljessé, az egyik oldalon állványtartó pánttal kiegészítve.



[+]

Hátizsákról lévén szó, a felső fül mellett két vaskos, párnázott vállpánt segíti a cipelést. Ezek és a merevítetlen hátsó részen két széles sáv a jobb szellőzés végett lyukacsos bevonatot kapott, ami – szerintünk legalábbis – szúrós, a vékony nyakbőrhöz vagy a háthoz érve kellemetlen érzésű. Hasznos lehet a jobb súlyelosztást segítő mell- és derékpánt, de utóbbi egy megtermett férfiembert (105 centis derékkal) épp hogy csak körbeér. Kár, hogy a táska aljára nem tettek lábakat, földre rakva szövet fenekére támaszkodik.


[+]

Belül természetesen a fotós rekesz a leghangsúlyosabb. Vaskosan párnázott, vörös színű anyaggal bélelték ki, ami tépőzáras elválasztókkal szabható igényeinkhez, kisebb-nagyobb objektívekhez, egyéb kiegészítőkhöz. Középső részében lazán elférnek a Canon EOS 5D vagy Nikon D800 kaliberű dSLR-rek akár 70-200 mm f/2.8-as, nagy objektívvel felszerelve. A fiók első részében hálóval elválasztott, vékony rekeszeket alakítottak ki lapos tárgyaknak, egy cipzárral előbbre pedig nagyobb rekeszt találunk. Párnázás ugyan nincs benne, de megfelelő védőtokban tablet vagy egy kisebb notebook elfér itt, hátsó falára pedig telefonnak, írószereknek, iratoknak alakítottak ki kisebb zsebeket. Legelöl a korábban említett, esőzsákos tárolót találjuk.


[+]

Kis súlya, kedvező, 15 000 forintos ára és hatalmas helykínálata végett azoknak ajánljuk a Hama Miami 190 fotós hátizsákját, akik gyakran járnak külföldre repülőgéppel (ahol minden deka számít, ugye), vagy akik fotós felszerelésüknek egy otthoni tárolásra alkalmas tokot keresnek. Városba, rövid utakra, tehét hétköznapi használatra alkalmas a hátizsák, de komolyabb túrákra, ahol a természetjárás (hőség, eső, esetleges elesés) áll a középpontban, inkább valami ellenállóbb és jobban párnázott külső borítású megoldást választanánk. És ne feledjük a Miami 200-at sem, ami valamivel nagyobb belső tárkapacitást és kerekes szállítórendszert kínál szinte azonos részletmegoldásokkal, 18 000 forint körüli áron.



[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények