Hama blog: mySCAN egér

Aki tanul vagy munkája révén sokat foglalkozik nyomtatott szövegekkel, az biztos került már olyan helyzetbe, hogy egy papíron lévő szöveget szeretett volna minél gyorsabban elektronikus formátumuvá alakítani egy kis módosításhoz, szerkesztéshez. A Hama egy formabontó megoldást kínál erre a problémára.

Első látásra a mySCAN elnevezésű termék egy teljesen átlagos egérnek tűnhet, de ennél sokkal többről van szó. Az egyszerű, kétgombos, vörös díszbetétes, vezetékes egérnek valójában nem csak a kurzor mozgatására alkalmas, hanem egyben szkenner is – ezen funkció aktiválásra szolgál az oldalán található extra, harmadik gomb. Végighúzva a dokumentumok (szövegek vagy akár rajzok, ábrák) fölött a számítógépre továbbít egy nagyjából öt centiméter széles sávot.

Folyamatosan mozgatva a készüléket könnyen és gyorsan beolvashatunk vele akár A3-as lapnyi területet is, tetszőleges irányokba haladva. (Leírni kicsit nehézkes a szkenner működését, érdemes megnézni a videót hozzá, még ha angol nyelvű is.) A mellékelt karakterfelismerő szoftver a képet szöveggé vagy táblázattá alakítja, sőt egy gombnyomással betölthetjük a Google Images képalapú keresőjébe is.

Aki dolgozott már hasonló, húzós szkennerrel lehet, hogy kétkedve fogadja a Hama mySCAN egerét – bevalljuk, mi is így voltunk vele. Itt viszont nem lesz probléma abból, hogy változó sebességgel húzzuk a scannert a beolvasnivaló fölött, ugyanis az egér 400 dpi-s optikája révén korrigálja az így keletkező egyenetlenségeket, és akármerre mozgatjuk, szépen illeszti a beolvasott kép- és szövegrészleteket. A Hama mySCAN mát meg is érkezett a hazai boltokba, nagyjából 20 000 forint körüli áron kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények