Hálózati zenelejátszót dob piacra a Teac

Hirdetés

A Teac bejelentette WAP-5000 jelű hálózati zenelejátszóját. A készülék választhatóan vezetékes vagy Wi-Fi interfészén keresztül kapcsolódik a hálózathoz; az UPnP/DLNA szabványnak megfelelő médiaszerverek hanganyagait, illetve az internetes rádióállomásokat önállóan is képes megszólaltatni; ha valaki a PC-n tárolt zenéket szeretné hallgatni, akkor előtte a mellékelt szerverszoftvert kell telepítenie. A WAP-5000 beépített USB hostjának köszönhetően a rákapcsolt USB-s tárolóegységeken lévő hangfájlokat közvetlenül is eléri.

A lejátszó a WAV, MP3 és WMA formátumokat kezeli, optikai SPDIF és analóg kimenettel, valamint egy vonali bemenettel is rendelkezik. Az analóg kimenet a gyári adatok szerint 20 hertztől 20 kilohertzig terjedő frekvenciatartományt és legalább 95 decibeles jel/zaj arányt garantál.

Magán a lejátszón nem találhatók kezelőszervek, a lejátszás vezérlését, a rádióállomások, hangfájlok közötti tallózást egy színes LCD kijelzővel ellátott távirányító teszi lehetővé, amely Bluetooth interfészen keresztül kommunikál a lejátszóval. A zeneszámok, illetve a fájlok adatain kívül lemezborítók is megjeleníthetők rajta, emellett a hálózati beállítások és a firmware-frissítés is ennek segítségével végezhető el. Lítiumion akkumulátora átlagos használat mellett heti rendszerességgel igényel újratöltést. A Teac WAP-5000 várhatóan januárban kerül az üzletekbe 289 eurós ajánlott áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TEAC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés