Gyors, biztonságos és stílusos pendrive-ok

Újra aktivitás tapasztalható az Active Media Products (AMP) háza táján, ezúttal pendrive-okkal rukkolt elő a cég. Az új termékek a 2.0-s mini USB csatlakozás mellett eSATA interfész segítségével is a számítógéphez köthetőek. A gyártó azoknak ajánlja a tárolókat, akik a hagyományos USB-nél gyorsabb adatátvitelt szeretnének, de még nem 3.0-s USB-vel. Az MLC NAND chipekre épülő készülékek 16 és 32 GB-os változatban kaphatók, írási sebességük pedig az eSATA porttal elérheti az 55 MB/s-ot, sőt olvasásnál ez az érték 100 MB/s is lehet. A 80 x 29 x 11 mm-es AMP pendrive-ok 70, illetve 110 dollárért vásárolhatók meg.

Active Media Products eSATA USB drive
Active Media Products eSATA USB drive

A Patriot az Xporter Bolt nevezetű meghajtóját leplezte le. A hordozható tároló 256 bites AES kódolással titkosítható, és beállítható, hogy a jelszó beírásakor tíz sikertelen próbálkozás után leformázza az egész memóriát. A mindössze 10 grammos, narancssárga-fekete színű eszköz 2.0-s USB-n csatlakoztatható a számítógéphez. Írási és olvasási sebessége 13 és 27 MB/s körül alakulhat. Egyelőre előrendelési státuszban vannak a tárolók, de a 4, 8, 16, 32 és 64 GB-os Xporter Bolt  modellek hamarosan a boltokban is kaphatók lesznek 33-tól egészen 322 eurós árig.

Patriot Xporter Bolt 16 GB
Patriot Xporter Bolt 16 GB

A Buffalo elsősorban a hölgyeknekk szánja parányi flashalapú tárolóit. Az elegáns megjelenésű, barna, rózsaszín, fehér és bézs színben pompázó RUF2-JWS pendrive-ok 4 és 8 GB-os verzióban kaphatók majd, megjelenésük pedig a következő hónap elejére tehető. A méretük 21 x 9 x 55 mm, míg a tömegük nem több 10 grammnál. A Buffalo adattárolók árazása még nem ismert.

Buffalo RUF2-JWS [+]
Buffalo RUF2-JWS [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés