Extrém alacsony késleltetést kínál a G.Skill új memóriacsomagja

A Trident Z Royal termékcsaládban legújabb üdvöskéje igen magasra, jobban mondva igen alacsonyra helyezi azt a bizonyos lécet.

A G.Skill nagyjából egy éve jelentette be a legújabb Trident Z memóriasorozatot, amely a Royal jelzést viselte. A fejlesztés nem csak szépnek számított a dizájnos hűtőborda, illetve kristályszerű, átlátszó panel mögé rejtett az RGB LED-ek által, hanem még gyorsak is voltak a rá épülő modellek.

A vállalat ugyanakkor úgy gondolta, hogy még megéri bővíteni a sorozatot egy extrém alacsony késleltetésre optimalizált verzióval, amely most meg is érkezett. Ez a DDR4-es szabványú memóriaszett négy darab 8 GB-os modult kínál, tehát négycsatornás módra van felkészítve, az elérhető effektív órajel pedig 4 GHz, amelyhez CL15-16-16-36-os késleltetés társul. Mindehhez 1,5 V-os feszültséget kell használni. Ráadásul, ha még kisebb késleltetés kell, akkor van egy külön profil 3200 MHz-re is, ahol elérhető a CL 14-es beállítás.

Ezúttal különösen fontos kiemelni, hogy az újdonság XMP-t használ, hogy a JEDEC szabvány fölötti paramétereket elérje, de ez az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A G.Skill az új memóriacsomagot még idén elkezdi szállítani, az árazásról viszont még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés