Kedvezőbb árú Mini-ITX Z68 alaplapot dob piacra a Giada

A kínai JEHE kezében lévő Giada márkanév égisze alatt a gyártó egy Z68 Express chipkészletű alaplap, az MI-Z68 piacra dobásán munkálkodik. Természetesen az elsősorban mini számítógépeiről ismert JEHE nem akar a nagy alaplapgyártók harcába beleszólni, tehát speciális szegmensben, a Mini-ITX  formátumú alaplapok piacán próbálkozik, ami többnyire a Zotac és az ASRock vadászterülete.


[+]

A kisméretű, kék színű nyomtatott áramköri lapra az LGA1155 foglalaton felül felkerült még két darab DDR3 memóriafoglalat, egy darab PCIe x16 sín, egy mini PCIe foglalat, és két SATA 6 Gbps, illetve egy pár SATA 3 Gbps csatlakozó. Az alaplapot megfordítva egy mSATA csatlakozósorra bukkanhat a majdani vásárló, így nem marad el az SSD Caching támogatás sem.


[+]

A hátlapra kivezetve találjuk a két USB 3.0-s kaput, a nyolccsatornás hangvezérlő és a Gigabit Ethernet kivezetését, továbbá a processzorba integrált grafikus vezérlőhöz szükséges képkimeneteket (egy-egy darab HDMI-t és DVI-t).


[+]

Az elsősorban mini gépekbe és HTPC-be szánt MI-68 méretéből adódóan kissé zsúfoltnak tűnhet, de más gyártóknak már sikerült ugyanekkora helyre ennél sokkal több kiegészítőt bezsúfolniuk. A Giada viszont nem felszereltségével, hanem 88 eurós árával akar hódítani, ami viszont kedvezőbbnek mondható, mint a konkurencia hasonló (Z68) termékei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Előzmények

Hirdetés