Geometric Future blog: a kezdetek - interjú

Új blogunk első bejegyzésében a márka létrejöttéről és koncepciójáról kérdeztük a cég alapítóját.

Új blogot indítunk, melyben egy fiatal márkát, a Geometric Future-t és termékeit fogjuk bemutatni. Első bejegyzésünkben a cég alapító-ügyvezetőjével, Michael Chennel beszélgettünk a nemrég létrejött, de a számítógépházak területén már most nagy érdeklődést generáló márka születéséről, eredetéről, terveiről.

PH: Alig pár éve, egész pontosan 2020 óta létezik a Geometric Future. Honnan jött az ötlet, hogy céget alapítsanak, és miért pont ezen a területen?

Michel Chen: Korábban 16 évig az InWinnél dolgoztam, majd amikor otthagytam a céget, és kipihentem magam, barátokkal, korábbi kollégákkal és potenciális befektetőkkel folytatott beszélgetések hatására döntöttem úgy, hogy érdemes saját céget indítani. Ez 2020 végén történt, és nem sokkal később több volt munkatársam is csatlakozott hozzám. Velük együtt indult útnak a Geometric Future, mely első körben a számítógépházakra és a PC-s hűtésekre fókuszál. Ezeken a területeken már több modellünk is piacon van, a házak közül a Model 8, 6, 4 és 2 sorozat kapható, de még év vége előtt készülünk a három literes, Mini-ITX Model 0-val is a vásárlók elé lépni. A hűtések között az Eskimo sorozat az, ami jelenleg kapható, 2024 második negyedévére pedig kiegészítjük ezt a Viking családdal.


[+]

PH: Elég sok gépházakat, hűtőket gyártó cég létezik már, mi az, ami a Geometric Future márkát egyedivé teszi?

M. C.: Ahogy az a már elérhető termékeinken is látszik, nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a megszokottól teljesen eltérő koncepciókkal álljunk a vásárlók elé. A belső felépítés, a dizájn és az anyaghasználat mind-mind ennek megfelelően lett megtervezve. Egy új márka esetén minden innováció kockázatos, mindent meg kell magyarázni, hiszen a felhasználók még nem ismernek minket. De ezt muszáj végigjárni, mert biztosak vagyunk benne, hogy a Geometric Future-rel valami tényleg izgalmasat, újszerűt tudunk nyújtani.


[+]

PH: Mire utal a cég neve? Az látszik, hogy a formák mellett a külső anyagok variálására is nagy hangsúlyt fektettek, ez azért van, mert ezt tartják csalogatóbbnak?

M. C.: Tulajdonképpen nincsenek határok, amelyek között gondolkodni szeretnénk a dizájnt illetően. Sem a formát, sem az anyagokat, sem a funkciókat illetően. Számomra az elsődleges szabály az, hogy a termék nézzen ki nagyon jól, még akkor is, ha ezért le kell mondani valamelyik szolgáltatásáról. Steve Jobs maga is nyilatkozott arról, hogy az ízléses külső számukra mennyire fontos. Mindenesetre a Geometric Future-nek is megvan a maga dizájnnyelve, amelyet meg szeretnénk ismertetni a piaccal.


[+]

PH: A cég nevének másik fele a jövőre utal. Mi a véleményük a számítógépházak jövőjéről, merre halad a piac? Egyre több gyártmány – így az önök Model 8 és 6 házai – int búcsút a hagyományos belső felépítésnek. A Computexen több komponensgyártó is bemutatott például olyan alaplapokat, VGA-kat, melyek segítenek a kábelezés eltüntetésében. Ez lehet például egy követendő irány?

M. C.: Az én véleményem szerint a PC házak fejlődési iránya az egyszerűség. A belsővel kapcsolatos változtatások is ezt szolgálják, és mi is azt szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk új, jobb megoldásokkal megjelenni a piacon. Erre utal szlogenünk is: "Egyszerűsítsd jövődet."

Ami a kábelek áthelyezését illeti, erről egyelőre az a véleményem, hogy „sok hűhó semmiért”. Az a baj, hogy sok gyártó közös munkáját és rengeteg befektetést igényelne, hogy mindenki elfogadja az új megoldást. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, az Intelnek kéne kiállnia, és neki kijelenteni, hogy „Oké, mostantól akkor így megyünk tovább”. Amíg ez nem történik meg, ezek csak érdekes próbálkozások.

* * *

Amíg az interjún dolgoztunk, megérkezett tesztlaborunkba a gyártó egyik Model 4 háza, így alaposabban is meg fogunk ismerkedni a márkával, amit hamarosan teszt formájában megosztunk olvasóinkkal!

Azóta történt

Előzmények