Generációt vált az Apple

Az Apple bemutatta az iPod nano negyedik-, és az iPod touch második generációját. A már több mint 160 millió példányban értékesített iPod a világ egyik legnépszerűbb digitális zenelejátszója. Az 1970-ben alapított óriásvállalat kínálata a viszonylag kedvező árú, kisméretű iPod shuffle modelltől, a nagy tárkapacitású iPod classic változaton át a legújabb iPod nano és az érintőképernyős iPod touch változatokig terjed.


Apple iPod nano

Az új, kilenc különböző színben kapható iPod nano a valaha készült legvékonyabb iPod készülék. Az ívelt alumínium és üveg burkolatban megbúvó lejátszó már tartalmazza az Apple új Genius technológiáját, amely egyetlen gombnyomásra önműködően készít játéklistákat a dalokból azok ritmus- és dallamvilága alapján. A megnövelt felbontású képernyőkkel rendelkező új nano modellek 8 és 16 GB-os változatban kaphatóak, a termék mobil üzemidejét a gyártó maximum 24 órára becsüli.


Apple iPod touch

Az új iPod touch vékony, ívelt fém és üveg burkolatba építve kínál 3,5 hüvelykes, szélesvásznú képernyőt, 802.11b/g Wi-Fi hálózati kapcsolatot, valamint beépített hangszórót és hangerőszabályzó gombokat. Emellett a készülék felhasználói számtalan játék közül választhatnak, melyeket az App Store segítségével akár vezeték nélküli hálózaton keresztül is megvásárolhatnak. A 8, 16 és 32 GB-os tárkapacitással rendelhető termék szintén rendelkezik a fentebb említett Genius technológiával, míg a személyi edzésterv kialakításában és követésében a beépített Nike+ vevő segít, mely Nike+ szenzorral és cipővel kiegészítve ideális partner a futáshoz. Ez a technológia cipőbe helyezett érzékelő segítségével követi a láb mozgását, és ez alapján határozza meg a távolságot, időt, tempót és az elégetett kalóriákat.

Az készülékek használatához iTunes 8 szoftver szükséges, egy USB 2.0 csatlakozóval felszerelt Mac vagy PC számítógép, Mac OS X v10.4.11 vagy újabb, illetve Windows Vista, XP Home vagy XP Professional rendszerrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés