Bitang jó bányászkártya lett a GeForce RTX 3090 Ti

A TweakTown erre vonatkozó tesztje meglepő eredménnyel szolgált, a bányászoknak nem is érdemes más VGA-t keresgélniük.

Még az előző hónap végén futott be az NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, amely a 2000 dolláros, illetve ennél magasabb ára, valamint a 450 wattos fogyasztása miatt akkora örömöt nem váltott ki a játékosokból. Ehhez az is hozzájárulhatott, hogy annyival nem is gyorsabb a már elérhető GeForce RTX 3090-nál, hogy megérje rá váltani. A TweakTown ugyanakkor leellenőrizte, hogy a bányászat esetében is ez-e a helyzet, ráadásul tették ezt rögtön kétféle modellel.

Rögtön az elején érdemes leszögezni, hogy a GeForce RTX 3090 Ti nem korlátozott hardver, így az Ethash algoritmus teljes sebességgel tud futni, ami alapból 105-110 MH/s közötti tempót eredményez, de némi paraméterezéssel, 340-360 wattos fogyasztásra való korlátozással a 125-134 MH/s is realitás. Ezt a TweakTown egy ASUS és egy MSI által gyártott megoldással tesztelte, és bizony megfelelő tuninggal hozhatók ezek az értékek.

(forrás: TweakTown) [+]

Nagyon sokat ér egyébként az új GDDR6X-es memórialapkák tuningja, ami igazából nem meglepő, az Ethash algoritmus mindig is a memória-sávszélességre volt igazán érzékeny.

A fentiek olyan előrelépést kínálnak, amelyek a GeForce RTX 3090-nel nehezen érhetők el, így a bányászoknak valószínűleg sokkal jobban tetszik a GeForce RTX 3090 Ti, mint a játékosoknak.

Előzmények

Hirdetés