A végleges Windows 8-ra is telepíthető az új GeForce driver

Az NVIDIA elérhetővé tette legújabb, WHQL aláírással rendelkező, 306.23-as driverét, mely főleg új funkciókat vezet be. Az új eszközillesztő a Windows 8, 7, Vista és XP operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 6, 7, 8, 9, valamint az Ion és a 100, 200, 300, 400, 500, illetve 600 szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.12.0604-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

Hirdetés

Az új driver hivatalosan is támogatja a végleges Windows 8-at és ezzel a WDDM 1.2-es felület összes szolgáltatását, beleértve a natív sztereó 3D és a Unified Video API kezelését, továbbá TDR szolgáltatással, illetve az energiagazdálkodással kapcsolatos új fejlesztéseket. A DirectX 11.1-es grafikus vezérlőkön még a Target Independent Rasterization (TIR) funkció is működik.

A szokásos hibajavítások mellett hivatalosan is elérhető a TXAA, melyről az NVIDIA még márciusban beszélt, de az újszerű élsimítás mára már akció közben is bemutatkozott. A Kepler architektúrára épülő termékekkel működő TXAA-hoz az alkalmazás oldaláról szükséges támogatás, így egyelőre csak a The Secret World nevű játékban aktiválható is a játékhoz tartozó legújabb frissítés telepítése után. A Total War: SHOGUN 2 esetében az NVIDIA megoldotta a Kepler teljesítményproblémáit. Itt fontos megjegyezni, hogy a hibajavítás nem tartott a cégnek fél évig, ugyanis már májusban javították a játékhoz kiadott márciusi frissítés okozta sebességvesztést, de a legújabb patch újra kivégezte a Kepler tempóját, amit most ez a driver újra javít.

Az NVIDIA állítása szerint a meghajtóprogram teljesítménye is javult. A cég a GeForce GTX 680 és 560 termékek esetében az alábbi programoknál ki is mérte a változásokat az előző WHQL meghajtóhoz viszonyítva:

NVIDIA GeForce GTX 680:

  • Batman: Arkham City – akár +18%
  • Dragon Age 2 – akár +13%
  • S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat – akár +10%

NVIDIA GeForce GTX 560:

  • Batman: Arkham City – akár +14%
  • Battlefield 3 (SLI) – akár +5%
  • Dragon Age 2 – akár +4%
  • The Witcher 2: Assassins of Kings (SLI) – akár +8%
  • Lost Planet 2 – akár +7%

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver letölthető az NVIDIA szerveréről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés