Gamer notebook Samsung módra: Odyssey Z

A 2017-es CES idején adtunk hírt a Samsung Odyssey termékcsaládjáról, amellyel a játékosok felé kívánt nyitni a gyártó. Eddig több notebook és VR headset képezte a portfóliót, és a 8. generációs Intel mobil processzorok megjelenésével borítékolható volt, hogy ebbe az irányba fog bővülni a kínálatuk.


[+]

Külsőségeket nézve az előző széria fekete színvilágát nem vitte tovább a Samsung, így az Odyssey Z domináns színe az ezüst lett. Vékonyságát azonban átörökítette a gyártó, vagyis továbbra is 375,6 x 255 x 17,9 mm-es kiterjedéssel rendelkezik a termékvonal, és 2,4 kilogrammot nyom a mérlegen.

A 15,6"-os Full HD felbontású kijelzővel dolgozó Odyssey Z, a mindennapos használathoz vörös háttérvilágítással megtámogatott billentyűzetet, illetve oldalra áthelyezett precíz tapipadot kapott. Körüljárva a notebookot USB Type-C, illetve USB 2.0 csatlakozóból egy, míg USB 3.0 portból kettő fogadja a perifériákat, külső monitort a HDMI aljzatra köthetünk, a 3,5 mm-es jack csatlakozót pedig elsősorban mikrofonos fejhallgatók tulajdonosai tudják maximálisan kihasználni. Tápellátását egy 180 wattos adapter biztosítja, sajnos nem a Type-C-n keresztül.


[+]

Az Odyssey Z belseje 8. generációs Intel Core i7 processzort tartalmaz, amihez akár 16 GB-nyi DDR4-es 2400 MHz-en ketyegő memória kérhető, a tárhely szerepére pedig maximum 1 TB-os NVMe PCIe SSD-t lehet választani, míg a játékélményért az NVIDIA Geforce GTX 1060 megoldása felel, méghozzá 6 GB-nyi GDDR5 memóriával. A termék hatékony hűtését a gyártó hőkamrás megoldással segíti elő, amelyet jelen esetben a Z Aeroflow Cooling Designnak keresztelt el a Samsung. A rendszer hőterhelésén két légkavaróval igyekszik úrrá lenni, ezek a gyártó specifikáció szerint – csendes módban – 22 dB-es zajszinttel üzemelnek.


[+]

A Samsung bejelentett újdonsága áprilisban rajtol Koreában és Kínában, az amerikai megjelenés a harmadik negyedévében várható. Az árról sajnos nincs pontos információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés